Почиње аудиција за Омладински музички фестивал „Источна Илиџа 2023“

03.07.2023. 09:09
0
ИЗВОР: katera.news

Први дан аудиције  за Омладински музички фестивал Источна Илиџа 2023 биће одржан данас у Источној Илиџи, док ће други дан аудиције бити одржан у сриједу, 5. јула.

Обје аудиције ће бити одржане у 10.00 часова у Основној школи Петар Петровић Његош“.

Омладински музички фестивал у Источној Илиџи, који ће употпунити културни и забавни садржај за младе, организује Центар за културу и информисање Источна Илиџа.

Планирано је да фестивал окупи младе, талентоване вокалне извођаче, узраста од 6. разреда основних до 4. разреда средњих школа из Босне и Херцеговине и Србије у школској 2022/23. години – поручили су из Центра за културу и информисање Источна Илиџа.

Додају да ће такмичари имати сву потребну стручну подршку Центра за културу и информисање, као и професора музике и стручњака који ће бити укључени у пројекат.

За најбоље су предвиђене вриједне награде, а циљ је да овај фестивал прерасте у традиционални и да наша општина буде препознатљива по њему, с обзиром на то да у нашој регији не постоји сличан догађај који се организује. Фестивал није замишљен као класично музичко такмичење, већ као својеврсан процес професионалног усавршавања и педагошког рада – рекли су из Центра за културу и информисање Источна Илиџа.

Kултурно умјетнички програм Фестивала биће употпуњен и наступима већ афирмисаних и популарних музичких састава и извођача.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Подијељени пакетићи у вртићима на подручју Источне Илиџе (ФОТО) Подијељени пакетићи у вртићима на подручју Источне Илиџе (ФОТО)
Почињу књижевни сусрети "Симеон Милутиновић Сарајлија" Почињу књижевни сусрети "Симеон Милутиновић Сарајлија"
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 23m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    5h 21m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    13h 47m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    12h 2m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    13h 41m
    0