Почиње суђење за смрт породице Хршум из Пала

02.11.2021. 08:56
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У Окружном суду у Источном Сарајеву данас почиње суђење Сарајлији Амиру Кујовићу (37), оптуженом да је изазвао саобраћајну несрећу у којој су погинули супружници Хршум, Данијела (42) и Дарио (50), чији очеви наглашавају да оптужени мора бити кажњен за ову трагедију, у којој су, истичу, изгубили анђеле, родитеље два малољетна сина.

Несрећа се догодила у августу прошле, а Окружни суд је оптужницу потврдио тек 29. априла ове године, те у два наврата заказао и одгађао суђење, прво због болести судије, а онда, средином октобра, због Кујовићевог налаза у којем се наводи да је позитиван на вирус корона, а у чију вјеродостојност ожалошћене породице сумњају.

- Искрено речено, стварно не вјерујем више никоме, а поготово не судству. Они мени не могу вратити дјецу никако, али он мора да одговара за оно за шта је крив. Ништа друго не тражим, осим да буде кажњен за смрт наше дјеце - рекао је за "Независне новине" Дариов отац Ратко Хршум.

Према његовим ријечима, и јуче је био на гробљу те се сваки пут потресе, а једнако су за њега биле стресне и ситуације када је ишао на ранија одгађана рочишта Кујовићу.

- Идем сваки пут. Опет се потресем и када ту одем, када видим лажова који се на првом рочишту изјаснио да није крив, а изазвао је саобраћајни удес гдје су погинула два небеска анђела. И он након свега каже да није крив, а 'криви' су они који су њему са друге стране стајали на путу док је претицао колону возила - истиче Ратко.

Данијелин отац Милош Драговић каже да се Кујовић 14. октобра није појавио у судници те да је адвокат оптуженог донио потврду да је Кујовић позитиван на ковид-19.

- Он је отишао на тестирање тог истог дана у девет часова, а већ у 9.30 добио је налаз. Нормално, нама је све то било сумњиво и ми захтијевамо да се тај налаз провјери. Не вјерујемо лабораторији, судству, тужилаштву, а њему не поготово - рекао је Драговић у изјави за "Независне новине".

Додао је да ће вријеме показати епилог овог судског процеса, мада, како истиче, није велики оптимиста да ће оптужени добити максималну казну, иако је, додаје, заслужује.

Супружници Данијела и Дарио почивају на гробљу на паљанским Барама након трагедије која се догодила 11. августа прошле године на путу Пале - Љубогошта, када је у њихов ауди А3 директно ударио мерцедес ГЛЦ 350, којим је управљао Кујовић.

Он је, према доступним информацијама, возилом прешао у супротну траку и ударио у ауди у којем су били супружници. Возио је Кујовић, додаје се, без важеће дозволе, а имао је 0,41 промила алкохола у крви, с тим што је прекорачио и брзину.

- Оптужени није прилагодио брзину карактеристикама и стању пута, видљивости, атмосферским приликама и саобраћајним знаковима. На дијелу пута гдје је брзина ограничена на 60 километара на сат, возио је брзином од 75, иако је безбједна брзина била до 49 километара на сат - наводи се у оптужници.

Подсјетимо, медији су недавно објавили да је Кујовић у регистру новчаних казни имао више хиљада КМ неплаћених казни за разне прекршаје, углавном из области саобраћаја. Возачка дозвола му је, додаје се, одузета још 2014. године.

Из Окружног суда у Источном Сарајеву за "Независне новине" потврдили су да је нови главни претрес против Кујовића заказан за данас са почетком у девет часова.

- Првог септембра почео је главни претрес у предмету оптуженог Кујовића, односно претпретресно рочиште. На заказано рочиште 14. октобра није приступио оптужени, а у спис је уложен доказ да је позитиван на ковид-19 - кажу из Суда.

Коментари 0
Повезане вијести
Рањена рода примјећена у Палама: Дјевојке јој помогле и назвале је Нада Рањена рода примјећена у Палама: Дјевојке јој помогле и назвале је Нада
Меморијални турнир у малом фудбалу „Михаило Дробњак“ у сриједу у Палама Меморијални турнир у малом фудбалу „Михаило Дробњак“ у сриједу у Палама
Угашена четири млада живота у БиХ Угашена четири млада живота у БиХ
Најчитаније
  • Црква Успења Пресвете Богородице на Палама (ФОТО)
    15h 54m
    0
  • Раденко Ивановић стекао звање доктора медицинских наука
    11h 31m
    9
  • Потврђена оптужница због физичког напада и повређивања мајке
    7h 33m
    1
  • Милена Дравић - вољена филмска и позоришна дива
    15h 54m
    0
  • Рањена рода примјећена у Палама: Дјевојке јој помогле и назвале је Нада
    4h 8m
    1