Подијељено 120 пакета за социјално угрожене становнике Источне Илиџе

21.04.2022. 12:00
0
ИЗВОР: katera.news

Представници Црвеног крста Источна Илиџа, у сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу, подијелили су 120 хуманитарних пакета за социјално угрожене становнике ове општине.

Предсједник ОО Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац рекао је да је вриједност пакета између 60 до 65 КМ и да садрже основне животне намирнице и хигијенске производе.

- Општина Источна Илиџа је обезбиједила јаја и сјеменски кромпир, а волонтери основних школа "Петар Петровић Његош" и "Јован Дучић" су 20 дана у тржном центру "Тропик" прикупљали намирнице које ће бити подијељене најугроженијим грађанима – рекао је Скакавац.

Скакавац је истакао да је генерално ситуација на подручју општине Источна Илиџа незадовољавајућа јер се из дана у дан појављују нови корисници који од Црвеног крста траже помоћ.

- Нисмо у прилици да свима изађемо у сусрет. Захваљујући општини, донаторима и добрим људима помажемо колико можемо. Истичем да је насушна потреба на подручју општине Источна Илиџа организација народне кухиње како би сви којима је помоћ потребна добили бар по један топли оброк - рекао је Скакавац.

Слика

Фото: katera.news

Он је најавио да ће ОО Црвеног крста ове општине 27. априла организовати "Васкршње радости".

- Први пут организујемо "Васкршње радости". Манифестација ће бити одржана у Основној школи Петар Петровић Његош“, а учествоваће све основне школа са подручја општине, "Петар Петровић Његош", "Алекса Шантић" и "Јован Дучић“ – рекао је Скакавац.

Скакац је појаснио да ће се на овој манифестацији бирати најљепши штанд, најљепше и најтврђе јаје, као и литерарни и ликовни рад на тему Васкрса.

Ненад Симанић пакет помоћи узео је за пуницу, и истакао да старим и болесним, као и пензионерима са минималним пензијама, оваква врста помоћи много значи.

Ждрале Љиљана новинарима је изјавила да ово није први пут да општина Источна Илиџа и ОО Црвеног крста помаже.

- Имам болесног унука којем су већ помагали, а пакете помоћи добијали смо и за Божић и Васкрс сваке године – рекла је она.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    21h 47m
    3
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    23h 25m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    19h 33m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    16h 40m
    0
  • Оперисан Срђан Ђоковић
    19h 38m
    0