Podijeljeno 120 paketa za socijalno ugrožene stanovnike Istočne Ilidže

21.04.2022. 12:00
0
IZVOR: katera.news

Predstavnici Crvenog krsta Istočna Ilidža, u susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu, podijelili su 120 humanitarnih paketa za socijalno ugrožene stanovnike ove opštine.

Predsjednik OO Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac rekao je da je vrijednost paketa između 60 do 65 KM i da sadrže osnovne životne namirnice i higijenske proizvode.

- Opština Istočna Ilidža je obezbijedila jaja i sjemenski krompir, a volonteri osnovnih škola "Petar Petrović Njegoš" i "Jovan Dučić" su 20 dana u tržnom centru "Tropik" prikupljali namirnice koje će biti podijeljene najugroženijim građanima – rekao je Skakavac.

Skakavac je istakao da je generalno situacija na području opštine Istočna Ilidža nezadovoljavajuća jer se iz dana u dan pojavljuju novi korisnici koji od Crvenog krsta traže pomoć.

- Nismo u prilici da svima izađemo u susret. Zahvaljujući opštini, donatorima i dobrim ljudima pomažemo koliko možemo. Ističem da je nasušna potreba na području opštine Istočna Ilidža organizacija narodne kuhinje kako bi svi kojima je pomoć potrebna dobili bar po jedan topli obrok - rekao je Skakavac.

Slika

Foto: katera.news

On je najavio da će OO Crvenog krsta ove opštine 27. aprila organizovati "Vaskršnje radosti".

- Prvi put organizujemo "Vaskršnje radosti". Manifestacija će biti održana u Osnovnoj školi Petar Petrović Njegoš“, a učestvovaće sve osnovne škola sa područja opštine, "Petar Petrović Njegoš", "Aleksa Šantić" i "Jovan Dučić“ – rekao je Skakavac.

Skakac je pojasnio da će se na ovoj manifestaciji birati najljepši štand, najljepše i najtvrđe jaje, kao i literarni i likovni rad na temu Vaskrsa.

Nenad Simanić paket pomoći uzeo je za punicu, i istakao da starim i bolesnim, kao i penzionerima sa minimalnim penzijama, ovakva vrsta pomoći mnogo znači.

Ždrale Ljiljana novinarima je izjavila da ovo nije prvi put da opština Istočna Ilidža i OO Crvenog krsta pomaže.

- Imam bolesnog unuka kojem su već pomagali, a pakete pomoći dobijali smo i za Božić i Vaskrs svake godine – rekla je ona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“ Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
Omladina i podmladak iz Istočne Ilidže najbolji u pružanju prve pomoći Omladina i podmladak iz Istočne Ilidže najbolji u pružanju prve pomoći
Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO) Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    4h 55m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    21h 50m
    4
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    5h 2m
    1
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    23h 57m
    3
  • Kod Trnova uhapšeno lice zbog krivolova
    5h 11m
    0