Подршка СПЦ у недаћама у Црној Гори

18.06.2020. 17:32
0
ИЗВОР: СРНА

Његова светост патријарх српски Иринеј примио је данас министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова, који је том приликом поновио подршку руског руководства територијалном интегритету и суверенитету Србије на Косову и Метохији, те Српској православној цркви (СПЦ) у недаћама у којима се налази у Црној Гори.

Лавров је поручио да се само јачајући јединство православних народа може учврстити положај Руске православне цркве у Украјини и СПЦ у Црној Гори, саопштено је на сајту СПЦ.

Патријарх Иринеј изразио је задовољство чињеницом да ће предсједник Русије Владимир Путин и патријарх московски и све Русије Кирил учествовати крајем године у свечаностима великог освештања Храма Светог Саве на Врачару.

У саопштењу се додаје да је патријарх захвалио Лаврову за велику помоћ Путина, чијом је заслугом обезбијеђено 10 милиона евра за израду мозаика, те навео да је уз велику подршку предсједника Александра Вучића Србија до сада пружила несебичну помоћ у износу од 32 милиона евра.

- До сада је у Храм Светог Саве на Врачару достављено и плаћено 85 одсто мозаика, док се у наредна два месеца очекује испорука и монтажа преосталих 15 одсто мозаика - рекао је патријарх Иринеј. 

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 7m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    11h 5m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    19h 31m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    17h 46m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    19h 25m
    0