Podrška SPC u nedaćama u Crnoj Gori

18.06.2020. 17:32
0
IZVOR: SRNA

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej primio je danas ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji je tom prilikom ponovio podršku ruskog rukovodstva teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije na Kosovu i Metohiji, te Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) u nedaćama u kojima se nalazi u Crnoj Gori.

Lavrov je poručio da se samo jačajući jedinstvo pravoslavnih naroda može učvrstiti položaj Ruske pravoslavne crkve u Ukrajini i SPC u Crnoj Gori, saopšteno je na sajtu SPC.

Patrijarh Irinej izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će predsjednik Rusije Vladimir Putin i patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril učestvovati krajem godine u svečanostima velikog osveštanja Hrama Svetog Save na Vračaru.

U saopštenju se dodaje da je patrijarh zahvalio Lavrovu za veliku pomoć Putina, čijom je zaslugom obezbijeđeno 10 miliona evra za izradu mozaika, te naveo da je uz veliku podršku predsjednika Aleksandra Vučića Srbija do sada pružila nesebičnu pomoć u iznosu od 32 miliona evra.

- Do sada je u Hram Svetog Save na Vračaru dostavljeno i plaćeno 85 odsto mozaika, dok se u naredna dva meseca očekuje isporuka i montaža preostalih 15 odsto mozaika - rekao je patrijarh Irinej. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u momentalnu smrt Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u mom...
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    8h 58m
    8
  • Na Vaskršnjem bazaru prikupljeno 2.820 KM
    23h 59m
    0
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    23h 42m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    11h 29m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    9h 12m
    0