Погодак Асентића за ново славље "Славије"

03.09.2022. 20:13
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Славије из Источног Сарајева су у 6. колу м:тел Прве лиге Републике Српске савладали зворничку Дрину на свом стадиону са минималних 1:0, а човјек одлуке био је Лука Асентић који је у 53. минути погодио противничку мрежу.

Имала је Славија евидентних проблема у самој креацији у овом сусрету. Остао је Бојан Регоје пред саму утакмицу без Хамзе Каљића, који је у досадашњем дијелу сезоне био задужен за то, Николе Бјелоша и тек је по први пут у овој утакмици био у протоколу, и одмах се то осјетило у самој игри. Тешко су долази пред противнички гол, тешко су долазили у ситуацију да запријете Браниславу Ружићу. Гости су се са друге стране трудили да умртве игру колико год је то било могуће, успоре ритам утакмице и онемогуће знатно млађе и полетније домаће играче да се растрче по терену, што би им стварало проблеме.

У петој минути прво узбуђење на утакмици. Добила је Дрина слободан ударац на нека 23-4 метра од гола, али јако добар шут Данијела Ћулума брани Нино Неџибовић. У 18. минути изненадни покушао Борислава Ерића. Шутирао је са више од 35 метара, лопта иде преко гола.

На Славијине озбиљније нападе чекало се и 25 минута. Тада Мандић утрчава из другог плана, али Бранислав Ружић је на вријеме кренуо са свог гола и купи лопту испред бека Славије. У 26. минути добра акција домаћих, Дабић одиграва повратну лопту за Авдаловића, али у посљедњи тренутак његов шут је изблокиран.

У 36. минути Дрина пријети покушајем Павла Сушића, Неџибовић је добро постављен и брани тај шут, који је уједно био и посљедње узбуђење у првом дијелу.

Славија је у друго полувријеме кренула са намјером да дође до поготка и то им се исплатило у 53. минути утакмице. Нову асистенцију на свој конто уписао је Данијел Ерић, упослио је идеално Луку Асентића, који долази до свог трећег поготка у сезони у трећој узастопној утакмици.

Умало да Славија дође до другог гола четири минуте касније. Дугом лоптом је тражен Петар Дабић у нападу, Ћулум је кренуо да врати лопту за Ружића, али је Дабић то намисирао, на петерцу је пресјекао ту лопту, практично заобишао и Ружића када пада. Сви су већ помислили да ће Вања Ајдер из Бањалуке показати на пенал, но када то није учинио услиједила је бура негодовања, како на терену, тако и на трибинама.

Свој шут у 60. минути проба Радован Васић, право у још једном добро постављеног Нина Неџибовића.

Дјеловала је Славија још једну утакмицу одлично у одбрани, поново су дефанзивци Соколова одрадили јако добар дефанзиван посао, затворили све прилазе да се и угрози гол Неџибовића, па Дрина тешко да је успјевала и да помисли да запријети, те се ушло у један апсолутно миран период игре.

У 75. минути сјајну контру отвара Петар Дабић, избацио је лако свог чувара на својој половини, вукао је лопту тридесетак метара, а онда у простор избацио Ђорђа Авдаловића, но слаб први контакт са лоптом Авдаловића омогућио је Ружићу да на вријеме реагује и покупи лопту, прије и него стигне ошутати.

Покушала је Дрина бацањем свих карти у напад, па и помјерањем Данијела Ћулума у сами врх напада да изврши посљедњу офанзиву на гол домаћих, али то није дало резултат, те је Славија уписала своју трећу побједу у сезони и након пет мечева и даље су непоражени, док је Дрина остала на и даље само једним освојеним бодом.

СЛАВИЈА – ДРИНА 1:0 (0:0)
СРЦ „Славија“
Гледалаца: 300
Судија: Вања Ајдер (Бања Лука)
Стријелци: 1:0 Асентић 53
Жути картони: Беширевић (Славија), Алић (Дрина)

СЛАВИЈА: Неџибовић, Дабић (од 76. Богучанин), Ђерић, Беширевић, Стојановић, Авдаловић (од 82. Бјелош), Мандић, Асентић 8 (од 69. Мишовић), Ерић (од 76. Каљић), Томић, Пушара

ДРИНА: Ружић, Ерић, Ћулум, Мазић, Алић (од 69. Марић), Сушић (од 64. Марковић), Васић, Милошевић (од 57. Беатовић), Тврдишић, Благојевић (од 57. Шарчевић), Станишић.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржана прва панел-дискусија у оквиру пројекта „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на Одржана прва панел-дискусија у оквиру пројекта „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на
М:тел на сајму привреде: „Кључан смо партнер у регионалном повезивању земаља Западног Балкана“ М:тел на сајму привреде: „Кључан смо партнер у регионалном повезивању земаља Западног Балк...
Престижно признање Тривановој за промоцију Бањалуке и Републике Српске Престижно признање Тривановој за промоцију Бањалуке и Републике Српске
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    19h 25m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    22h 49m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    18h 18m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    9h 55m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    9h 36m
    0