Показна вјежба ВТЈ Црвеног крста Републике Српске „Бијељина 2023“

20.10.2023. 11:20
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске организоваће у сриједу, 25. октобра, у Бијељини показну вјежбу вишенамјенских теренских јединица за дјеловање у катастрофама под називом "Бијељина 2023".

Вјежба се организује ради провјере спремности екипа и опреме за дјеловање у случају природних несрећа и катастрофа, најављено је из Црвеног крста.

У вјежби ће учествовати три вишенамјенске теренске јединице из Бијељине, Зворника и Добоја са по 14 чланова екипа, те припадници Градског штаба Цивилне заштите Бијељина, екипа Хитне медицинске помоћи Дома здравља Бијељина, екипа Ватрогасно спасилачке бригаде Бијељина, те волонтери и запослено особље Црвеног крста Републике Српске.

Сценарио вјежбе предвиђа спасавање и пружање прве помоћи настрадалом становништву на подручју угроженом у поплавама, даље збрињавање и упућивање повријеђених на болничко лијечење, организовање смјештаја, исхране за неповријеђене и пружање психо-социјалне подршке угроженом становништву, као и рад Службе тражења Црвеног крста Републике Српске.

Вјежба ће бити одржана у насељу Пет језера, Мјесна заједница Лединци – Мученика Романових у 12.00 часова, а изјаве за медије планиране су од 11.15 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    13h 20m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 16m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    12h 20m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    9h 13m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    11h 10m
    0