Поклоњена икона је породична и освештана и у томе је њена вриједност

22.12.2020. 16:02
6
ИЗВОР: СРНА

Икона Светог Николе, коју је српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик поклонио руском шефу дипломатије Сергеју Лаврову, није украдена и спада у ред породичних освештаних икона, саопштено је из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

- Салве измишљотина и неистина услиједиле су након погрешне почетне медијске презентације да је ријеч о икони која је дио културне баштине и национално благо, што нигдје није установљено. То потврђује и чињеница да ни седам даана након уручења поклона нема потврде да се икона налази на листама несталих икона, нити да је ко потражује, или да је дио било чије културне баштине, али урпкос томе ширење неистина у јавности се наставља - истакли су из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Из кабинета су нагласили да поклоњена икона има своју тржишну вриједност, али њена вриједност се, прије свега, огледа у томе што је ријеч о освештаној православној икони великог свеца, што је сваком хришћанину веома познато.

- Након што је предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик уручио поклон шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову, у јавности су изнесени бројни нетачни наводи и лажне оптужбе од појединих медија, такозваних експерата, високих званичника БиХ, па чак и појединаца из Републике Српске. Нико и ништа, а најмање гнусне неистине не могу покварити братске односе два православна народа, као ни односе српског члана Предсједништва и политичког руководства Русије - поручили су из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    gago 23.12.2020. 10:19
    Дјордје, шта мислиш има ли Миле право имати више икона у својој кући,осим оне св.Георгија којег слави?! Иначе, нигдје није речено да је икона из његове куће ... Није лијепо лагати и мрзити, поготово у вријеме Великог поста!
  • Generic placeholder image
    gago 23.12.2020. 09:14
    Мики,кад чујеш неку вијест прво провјери "извор",шта је написано-речено па тек онда доноси закључак.Извор података,танак да би био вјеродостојан!Ко је могао видјети печат?
  • Generic placeholder image
    gago 22.12.2020. 18:28
    Некада ми стварно буде жао идиота који ,слијепи од мржње, ни најобичнију подвалу нису у стању направити а да их не разоткрију за пар дана. Не очекујем извињење из блискоисточног Сарајева јер за тако нешто треба имати ОБРАЗ!
  • Generic placeholder image
    miki 22.12.2020. 17:58
    Mozes ti pisat sta hoces dok se ova ikona ne vrati u manastir ili crkvu odakle je ukradena i ne nadje svoj mir i spokoj svi koji su u kontaktu sa njom ce dozivit nesrecu
  • Generic placeholder image
    Ikona 22.12.2020. 17:21
    Sad me vratite Lavrovu !
  • Generic placeholder image
    Djordje 22.12.2020. 16:43
    Samo Sojic i Milorad mjenjaju slave i kupuju ikone po potrebi. Zae neko normalan treba sada da povjeruje da su oni porodicno skupljali ikone pa nije se covjek znao prekrstit kako treba jos imaju snimci kada je tek pokusavao pa nije ruko mogao da potrefi.
Повезане вијести
Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим правилима Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим прави...
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    14h 54m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    15h 11m
    3
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    9h 51m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    14h 16m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    15h 47m
    5