Poklonjena ikona je porodična i osveštana i u tome je njena vrijednost

22.12.2020. 16:02
6
IZVOR: SRNA

Ikona Svetog Nikole, koju je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu, nije ukradena i spada u red porodičnih osveštanih ikona, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

- Salve izmišljotina i neistina uslijedile su nakon pogrešne početne medijske prezentacije da je riječ o ikoni koja je dio kulturne baštine i nacionalno blago, što nigdje nije ustanovljeno. To potvrđuje i činjenica da ni sedam daana nakon uručenja poklona nema potvrde da se ikona nalazi na listama nestalih ikona, niti da je ko potražuje, ili da je dio bilo čije kulturne baštine, ali urpkos tome širenje neistina u javnosti se nastavlja - istakli su iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Iz kabineta su naglasili da poklonjena ikona ima svoju tržišnu vrijednost, ali njena vrijednost se, prije svega, ogleda u tome što je riječ o osveštanoj pravoslavnoj ikoni velikog sveca, što je svakom hrišćaninu veoma poznato.

- Nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uručio poklon šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu, u javnosti su izneseni brojni netačni navodi i lažne optužbe od pojedinih medija, takozvanih eksperata, visokih zvaničnika BiH, pa čak i pojedinaca iz Republike Srpske. Niko i ništa, a najmanje gnusne neistine ne mogu pokvariti bratske odnose dva pravoslavna naroda, kao ni odnose srpskog člana Predsjedništva i političkog rukovodstva Rusije - poručili su iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Komentari 6
  • Generic placeholder image
    gago 23.12.2020. 10:19
    Djordje, šta misliš ima li Mile pravo imati više ikona u svojoj kući,osim one sv.Georgija kojeg slavi?! Inače, nigdje nije rečeno da je ikona iz njegove kuće ... Nije lijepo lagati i mrziti, pogotovo u vrijeme Velikog posta!
  • Generic placeholder image
    gago 23.12.2020. 09:14
    Miki,kad čuješ neku vijest prvo provjeri "izvor",šta je napisano-rečeno pa tek onda donosi zaključak.Izvor podataka,tanak da bi bio vjerodostojan!Ko je mogao vidjeti pečat?
  • Generic placeholder image
    gago 22.12.2020. 18:28
    Nekada mi stvarno bude žao idiota koji ,slijepi od mržnje, ni najobičniju podvalu nisu u stanju napraviti a da ih ne razotkriju za par dana. Ne očekujem izvinjenje iz bliskoistočnog Sarajeva jer za tako nešto treba imati OBRAZ!
  • Generic placeholder image
    miki 22.12.2020. 17:58
    Mozes ti pisat sta hoces dok se ova ikona ne vrati u manastir ili crkvu odakle je ukradena i ne nadje svoj mir i spokoj svi koji su u kontaktu sa njom ce dozivit nesrecu
  • Generic placeholder image
    Ikona 22.12.2020. 17:21
    Sad me vratite Lavrovu !
  • Generic placeholder image
    Djordje 22.12.2020. 16:43
    Samo Sojic i Milorad mjenjaju slave i kupuju ikone po potrebi. Zae neko normalan treba sada da povjeruje da su oni porodicno skupljali ikone pa nije se covjek znao prekrstit kako treba jos imaju snimci kada je tek pokusavao pa nije ruko mogao da potrefi.
Povezane vijesti
Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama
Političarka porijeklom iz BiH, koja je izrešetala fotografiju Bogorodice, podnijela ostavku Političarka porijeklom iz BiH, koja je izrešetala fotografiju Bogorodice, podnijela ostavku
Incident na Bardači, ratni veterani izviždali Dodika Incident na Bardači, ratni veterani izviždali Dodika
Najčitanije
  • Zemni ostaci Jovana Dučića sahranjeni u Trebinju
    22h 3m
    8
  • Roditelj gađao flašom direktora škole zato što nije mogao da doveze dijete do same škole!?
    17h 21m
    0
  • Sa tržišta BiH se povlači argeta pašteta čiji je rok 10. septembar 2027. godine
    15h 44m
    0
  • Bora Stanković - "Slikar" prolaznosti života i ljudske tragike
    16h 15m
    0
  • SIPA uhapsila pet osoba
    20h 37m
    0