Пола одбора из Уједињене Српске прешло у НДП

25.12.2019. 13:31
0
ИЗВОР: БН

Девет чланова  Уједињене Српске Ненада Стевандића из Српца, од којих  је чак седам чланова општинског одбора, колективно је напустило ту странку  и приступило Народном демократском покрету Драга Чавића.  

На овај корак , како тврде, одлучили су се искључиво због самовоље и „бахатости“ предсједника тог одбора Милоша Будића чије понашање и одлучивање није било у складу са програмским начелима и циљевима Уједињене Српске.

-Такво понашање посебно је  било изражено у рјешавању кадровских питања, што  је било у супротности са нашим моралним и интелектуалним  увјерењима, на шта нисмо могли утицати - каже бивши потпредсједник те странке Радован Митраковић.

Он додаје да  НДП-е  има  сличан програм  и да је пружио пријатељску руку и у њему  очекују пуну демократску слободу  за  политичко дјеловање и одлучивање.

-Пријемом нових чланова наша партија је значајно  кадровски ојачала - рекао је предсједник НДП-а у Српцу Саша Шарић.

Задовољство је изразио и  генерални секретар НДП Републике Српске Горан Ћосић.

-Значајно  је то што се ради о младим и високообразованим  и моралним људима који ће ојачати нашу организацију у Српцу и дати крупан допринос  резултатима на предстојећим локалним изборима -казао  је Ћосић и наговјестио коалициону сарадњу  са другим странкама на локалном нивоу.

Да подсјетимо,  лидер Уједињене Српске  Ненад Стевандић још  почетком октобра ове године распустио је Општински одбор у Српцу и умјесто дотадашњег предсједника одбора Александра Дјекића за повјереника је именовао Милоша Будића. Стевандићу се замјера што још увијек није посјетио Србац и помогао у стабилизацији стања у Уједињеној Српској у овом граду.

Коментари 0
Повезане вијести
Уједињена Српска ће имати свог кандидата за начелника општине Источна Илиџа Уједињена Српска ће имати свог кандидата за начелника општине Источна Илиџа
Стевандић кандидат за предсједника Народне скупштине Републике Српске Стевандић кандидат за предсједника Народне скупштине Републике Српске
Начелник општине Шамац и одборници његове листе прелазе у СДС Начелник општине Шамац и одборници његове листе прелазе у СДС
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    20h 23m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    5h 56m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    20h 33m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    6h 2m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    6h 0m
    0