Полагањем вијенаца на "Малом Зејтинлику" обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

15.09.2021. 13:28
0
ИЗВОР: Катера

Полагањем вијенаца код Централног крста на Војничком  спомен гробљу „Мали Зејтинлик“ на Сокоцу данас су представници Градске управе Источног Сарајева, општина и борачких организација, те других делегација обиљежиле Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Вијенце су испред Градске управе положили градоначелник Љубиша Ћосић  и предсједник Скупштине града Бранко Короман, који су истакли важност обиљежавања овог датума и важност свих оних који су положили темеље за одбрану Републике Српске и Источног Сарајева.

Ћосић је рекао да мјесто данашњег полагања вијенаца, Мали Зејтинлик, за сваког становника Источног Сарајева је најсветије мјесто на овом подручју, јер су ту сахрањени они који су бранили Источно Сарајево и Републику Српску.

Он је истакао да ће се Град Источно Сарајево и његове општине борити у наредном периоду за бољи положај борачке популације, те се трудити да из године у годину поправе положај и стандард живота борачке популације.

Слика


Вијенац на Централни крст на „Малом Зејтинлику“ данас су положили и представници Борачке организације општине Пале, а овом догађају присуствовала је предсједник Предсједништва БО Пале Јасна Лазаревић Гавриловић.

На Војничком гробљу „Мали Зејтинлик“ на Сокоцу по завршетку Одбрамбено-отаџбинског рата и потписивањем Дејтонског споразума, сахрањени су посмртни остаци 500 сарајевских Срба.

Становници Илијаша, Илиџе, Хаџића, Вогошће и сарајевске Грбавице, њих око 120.000 напустили су по потписивању Дејтонског споразума своја вијековна огњишта и раселили се широм Републике Српске, Србије и читавог свијета.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас Зимске задушнице Данас Зимске задушнице
Велике задушнице биће обиљежене на војничком спомен-гробљу Велике задушнице биће обиљежене на војничком спомен-гробљу
Двадесет осам година ,,Новог Зејтинлика” Двадесет осам година ,,Новог Зејтинлика”
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    9h 5m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    10h 20m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    16h 11m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    14h 38m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    16h 30m
    0