Polaganjem vijenaca na "Malom Zejtinliku" obilježen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

15.09.2021. 13:28
0
IZVOR: Katera

Polaganjem vijenaca kod Centralnog krsta na Vojničkom  spomen groblju „Mali Zejtinlik“ na Sokocu danas su predstavnici Gradske uprave Istočnog Sarajeva, opština i boračkih organizacija, te drugih delegacija obilježile Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Vijence su ispred Gradske uprave položili gradonačelnik Ljubiša Ćosić  i predsjednik Skupštine grada Branko Koroman, koji su istakli važnost obilježavanja ovog datuma i važnost svih onih koji su položili temelje za odbranu Republike Srpske i Istočnog Sarajeva.

Ćosić je rekao da mjesto današnjeg polaganja vijenaca, Mali Zejtinlik, za svakog stanovnika Istočnog Sarajeva je najsvetije mjesto na ovom području, jer su tu sahranjeni oni koji su branili Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku.

On je istakao da će se Grad Istočno Sarajevo i njegove opštine boriti u narednom periodu za bolji položaj boračke populacije, te se truditi da iz godine u godinu poprave položaj i standard života boračke populacije.

Slika


Vijenac na Centralni krst na „Malom Zejtinliku“ danas su položili i predstavnici Boračke organizacije opštine Pale, a ovom događaju prisustvovala je predsjednik Predsjedništva BO Pale Jasna Lazarević Gavrilović.

Na Vojničkom groblju „Mali Zejtinlik“ na Sokocu po završetku Odbrambeno-otadžbinskog rata i potpisivanjem Dejtonskog sporazuma, sahranjeni su posmrtni ostaci 500 sarajevskih Srba.

Stanovnici Ilijaša, Ilidže, Hadžića, Vogošće i sarajevske Grbavice, njih oko 120.000 napustili su po potpisivanju Dejtonskog sporazuma svoja vijekovna ognjišta i raselili se širom Republike Srpske, Srbije i čitavog svijeta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas Zimske zadušnice Danas Zimske zadušnice
Velike zadušnice biće obilježene na vojničkom spomen-groblju Velike zadušnice biće obilježene na vojničkom spomen-groblju
Dvadeset osam godina ,,Novog Zejtinlika” Dvadeset osam godina ,,Novog Zejtinlika”
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    16h 40m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    18h 59m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    19h 26m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    22h 6m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    14h 47m
    0