Полицајац из Невесиња тврди да су га данима малтретирала четири отмичара

01.06.2022. 11:35
0
ИЗВОР: bl-portal.com

Милош Граховац, полицајац из Невесиња за којим се трагало четири дана, дао је прву изјаву полицији.

Откривени су детаљи на који начин је отет и колико људи је учествовало у овом кривичном дјелу.

- По његовој претпоставци четири лица су га отела и држала га четири дана затвореног након чега је пронађен у близини мјеста Дивин - каже Срђан Вукановић, портпарол Тужилаштва у Требињу, пише Topportal.

Пут био попријечен

Како поједини медији незванично сазнају, Граховац је рекао да је аутом слетио са пута који је био препријечен. Граховац не зна ко су отмичари јер су имали фантомке на глави. Не зна ни гдје су га држали четири дана, али зна да су били наоружани и да су му узели око 3.000 КМ. Незванично, биле су му везане руке и ноге.

На основу његових ријечи полиција је поднијела извјештај Тужилаштву против НН особа. Терете се за КД “разбојништво”, КД “противправно лишење слободе” и највјероватније КД “недозвољена производња и промет оружја”.

Пронађен је у рејону села Дивин, уочио га је возач камиона.

- Довезен је око 23 сата у службу Хитне медицинске помоћи Дома здравља Невесиње, у свјесном стању хемодинамски-респираторно стабилан, потхлађен, са одређеним повредама које при првом прегледу нису окарактерисане као опасне по живот - казала је тада Јелена Појужина, доктор у Дому здравља Невесиње.

 

Велика потрага

Из ПУ Требиње су казали да настављају истрагу.

Против Милоша Граховца се води судски поступак, осумњичен је за стављање лажног новца у оптицај. Због тога је, раније, и суспендован са мјеста полицијског службеника у ПС Невесиње.

Подсјетимо, Граховац је нестао 25. маја послијеподне, а његов аутомобил пронађен је недалеко од пута Невесиње – Требиње у мјесту Бежђеђе.

Полицајац је због исцрпљености хоспитализован у болници у Невесињу, јавили су из МУП-а РС.

У потрагу се у протекла четири дана укључило на стотине људи из Херцеговине, полиција, Цивилна заштита, ловци, Горске службе спашавања.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару Млади Мостарци и Невесињци очистили православна гробља у Мостару
Невесињка Кристина Томовић: Школа па све остало Невесињка Кристина Томовић: Школа па све остало
Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО) Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 7m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    16h 42m
    6
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    2h 41m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    21h 50m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 8m
    0