Полицајци "пали" због крађе шуме

08.04.2022. 20:07
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Кантонални суд у Сарајеву потврдио је оптужницу Тужилаштва Кантона Сарајево против 15 особа због кривичног дјела удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са кривичним дјелом шумска крађа, недозвољена трговина и примање дара и других облика користи.

Оптужница је потврђена против Елвира Хусановића, Адмира Чомора, Аднана Хусановића, Еседа Пачариза, Ермина Мујкића, Самира Букала, Дурана Мешановића,Таиба Шахића, Михрета Дајџића, Мемнуна Маџака, Едина Казића, Амера Субашића, Емира Хормана, Муриса Маљића и Миралема Шарића.

Дуран Мешановић и Елвир Хусановић, иначе, запосленици Кантоналне управе за шумарство КС, терете се да су од почетка 2013. до средине 2017. године организовали групу која је незаконито сјекла државну и приватну шуму на подручју Кантона Сарајево и oпштине Коњиц.

Организатори групе су ангажовали особе којима су чувари шуме омогућавали сјечу за новац, који су задржавали за себе. На тај начин су оштетили јавна предузећа Сарајево шуме и Херцеговачко-неретванске шуме, за више од милион марака.

Иначе, приликом транспорта дрвне масе имали су подршку оптужених полицијских службеника МУП КС Едина Казића и Мемнуна Маџака из Полицијске управе Коњиц.

Поступајући тужилац за главни претрес предложио је саслушање 80 свједока, пет вјештака и више од 600 материјалних доказа, пише "klix.ba".

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mirce 08.04.2022. 23:05
    Vidi iim imena i prezimena, k'o da su ih na grani ubrali, strasno izmisljanje i bjezanje od, korjena, Pravoslavlja.
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 4m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    21h 37m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 11m
    2
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    20h 17m
    0
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    20h 39m
    0