Полиција о троструком убиству у Санском Мосту

21.08.2024. 17:55
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

На ванредној прес-конференцији након крвопролића у Санском Мосту директор полиције Амел Козлица рекао је како је у школи био присутан одређен број ученика, будући да су поправни испити у току.

- Од јутрос покушавамо да разумијемо овај злочин.  Покушали смо доћи до информација да на неки начин разумијемо зашто се то десило. Не постоји оправдање за овај чин. И када доживимо неправду морамо се ослањати на правосудне институције. Не постоје ријечи којима бих описао овај догађај. Надамо се да се овако нешто неће поновити никада више - рекао је начелник Санског Моста Фарис Хасанбеговић

Министар Унутрашњих послова УСК Аднан Хабибија је поручио грађанима да немају разлога за страх.

– Сви смо у шоку да се ово десило у овако мирној заједници као сто је Сански Мост. Ми убудуће морамо на институционалном нивоу радити да се овакве ствари не догађају. Грађани немају разлога за страх – рекао је Хабибија.

Денис Османагић, министар образовања, културе, науке и спорта УКС истакао је да ће министарство пружити сву неопходну подршку породицама настрадалих радника.

- Сутра ћемо одредити да ли ћемо школску годину пролонгирати или ћемо кренути нормално – поручио је Османагић.

Директор управе полиције Амел Козлица је истакао како је у школи био одређен број ученика будући да су поправни испити у току.

– Извршилац је након троструког убиства покушао починити самоубиство у чему није успио, а медицинска помоћ му је пружена на УКЦ. У току је вршење увиђајних радњи. У циљу истраге не би откривали више информација. Истрага се подузима под надзором Кантоналног тужилаштва УСК. Убиство је почињено аутоматским оружјем – каже Козлица и додаје како је у школи био присутан одређен број ученика.

- То су двије засебне зграде тј. школе, које су спојене и омогућен је пролазак из једне у другу – изјавио је Козлица.

Починилац троструког убиства, Мехемед Вукалић био је запослен на позицији чистач у Гимназији у Санском Мосту, а наводно је био незадовољан својим радним мјестом, сазнаје Српскаинфо.

Подсјетимо, у пуцњави која се данас у јутарњим сатима догодила у објекту Гимназије у Санском Мосту, убијени су директор ове образовне установе Нијаз Халиловић, секретарица Нисвета Кљунић и професорица енглеског језика Гордана Миџан.

Коментари 0
Повезане вијести
Дрвар се спрема за посјету Његове светости патријарха Порфирија Дрвар се спрема за посјету Његове светости патријарха Порфирија
Убио супругу, па себе Убио супругу, па себе
Дан жалости у ФБиХ Дан жалости у ФБиХ
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 56m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 38m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 6m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 27m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 36m
    0