Policija o trostrukom ubistvu u Sanskom Mostu

21.08.2024. 17:55
0
IZVOR: srpskainfo.com

Na vanrednoj pres-konferenciji nakon krvoprolića u Sanskom Mostu direktor policije Amel Kozlica rekao je kako je u školi bio prisutan određen broj učenika, budući da su popravni ispiti u toku.

- Od jutros pokušavamo da razumijemo ovaj zločin.  Pokušali smo doći do informacija da na neki način razumijemo zašto se to desilo. Ne postoji opravdanje za ovaj čin. I kada doživimo nepravdu moramo se oslanjati na pravosudne institucije. Ne postoje riječi kojima bih opisao ovaj događaj. Nadamo se da se ovako nešto neće ponoviti nikada više - rekao je načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović

Ministar Unutrašnjih poslova USK Adnan Habibija je poručio građanima da nemaju razloga za strah.

– Svi smo u šoku da se ovo desilo u ovako mirnoj zajednici kao sto je Sanski Most. Mi ubuduće moramo na institucionalnom nivou raditi da se ovakve stvari ne događaju. Građani nemaju razloga za strah – rekao je Habibija.

Denis Osmanagić, ministar obrazovanja, kulture, nauke i sporta UKS istakao je da će ministarstvo pružiti svu neophodnu podršku porodicama nastradalih radnika.

- Sutra ćemo odrediti da li ćemo školsku godinu prolongirati ili ćemo krenuti normalno – poručio je Osmanagić.

Direktor uprave policije Amel Kozlica je istakao kako je u školi bio određen broj učenika budući da su popravni ispiti u toku.

– Izvršilac je nakon trostrukog ubistva pokušao počiniti samoubistvo u čemu nije uspio, a medicinska pomoć mu je pružena na UKC. U toku je vršenje uviđajnih radnji. U cilju istrage ne bi otkrivali više informacija. Istraga se poduzima pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva USK. Ubistvo je počinjeno automatskim oružjem – kaže Kozlica i dodaje kako je u školi bio prisutan određen broj učenika.

- To su dvije zasebne zgrade tj. škole, koje su spojene i omogućen je prolazak iz jedne u drugu – izjavio je Kozlica.

Počinilac trostrukog ubistva, Mehemed Vukalić bio je zaposlen na poziciji čistač u Gimnaziji u Sanskom Mostu, a navodno je bio nezadovoljan svojim radnim mjestom, saznaje Srpskainfo.

Podsjetimo, u pucnjavi koja se danas u jutarnjim satima dogodila u objektu Gimnazije u Sanskom Mostu, ubijeni su direktor ove obrazovne ustanove Nijaz Halilović, sekretarica Nisveta Kljunić i profesorica engleskog jezika Gordana Midžan.

Komentari 0
Povezane vijesti
Drvar se sprema za posjetu Njegove svetosti patrijarha Porfirija Drvar se sprema za posjetu Njegove svetosti patrijarha Porfirija
Ubio suprugu, pa sebe Ubio suprugu, pa sebe
Dan žalosti u FBiH Dan žalosti u FBiH
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 0m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 42m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 10m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 31m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 40m
    0