Полиција приликом претреса познатих бањалучких локала незаконито узимала доказе

19.01.2021. 13:01
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Докази које је полиција одузела у склопу акције „Фискална каса“ у Бањалуци су нелегално прибављени, јер су претреси угоститељских објеката обављени након што је истекла наредба суда.

Тврде ово за Српскаинфо власници познатих бањалучких угоститељских објеката и адвокати који их бране.

Како је портал Цапитал објавио, Окружни суд у Бањалуци утврдио је да је привремено одузимање предмета у акцији „Фискална каса“ било противно наредби тог суда од 27. новембра прошле године.

Далибор Шајић предсједник удружена “Хореца”, а чији локали су претресени у поменутој акцији, рекао је за Српскаинфо да овај процес још траје, а да је његов адвокат добио одлуку суда у којој је наведено да је доказни материјал нелегално изузет.

– На све недаће са којима се сусрећу угоститељи у овом тешким времена, овом акцијом нам је још додатно отежано пословање и живот. Након што је полиција тада изузела доказе, све смо морали поново куповати да би могли радити – поручио је Шајић.

Бањалучки адвокат Милан Петковић, који у овом предмету брани четири клијента, рекао је за Српскаинфо да је одбрана од самог почетка акције истицала да се ради о незаконито прибављеним доказима.

– Изузимање фискалних каса и претреси су рађени мимо наредбе суда зато што је истекао рок од 15 дана од дана доношења наредбе. Не знамо зашто је то урађено, али на основу докази који су тада изузети не би могла бити донесена судска одлука – истакао је Пектовић.

У склопу поменуте акције у Бањалуци су претресени угоститељски објекти Ксет, Цинецитта, Мала станица, Мала станица (ТЦ Мерkатор), Kасамасима, Ма Тајр Пуб, Код Брке, Казамат, Стримлајн, Виена, Оливиа, Лукијан, Вила Врбас, Бизаре, Јова бар, пекара Малта, Бy Мискела, Кафетерија 5, Бонафидес, Милкy онасис, План Б, МЦБ пивница, Сан Тропе, Себастијан, Алегро и Скорпион.

У Приједору је претресен угоститељски објекат Воулез Воус.

Коментари 0
Повезане вијести
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    19h 41m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    20h 52m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    22h 18m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    22h 23m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    21h 51m
    0