Полиција у приколици пронашла 12 торби са марихуаном

20.01.2024. 19:10
0
ИЗВОР: Танјуг

Припадници Министарства унутрашњих послова Србије, Управе граничне полиције, у сарадњи са Управом царине и Полицијском управом у Врању, у склопу појачаних активности усмјерених на сузбијање свих облика прекограничног криминала, заплијенили су 150,8 килограма марихуане и ухапсили З.Ј. (31) због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, саопштено је вечерас из МУП-а.

Полиција је на Граничном прелазу Прешево, на улазу у земљу, прегледом теретног моторног возила којим је управљао осумњичени, у приколици пронашла 12 торби са марихуаном.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Врању. Ово је друга велика заплијена марихуане током данашњег дана, убрзо након акције на Граничном прелазу Градина у којој је заплијењено 135 килограма ове дроге.

Тим поводом министар унутрашњих послова Братислав Гашић поручио је да су ове акције најбољи показатељ одлучног рада српске полиције која је успјешно пресекла ланац кријумчарења наркотика и тако спријечила даљу продају дроге.

- Заплена више од 285 килограма марихуане одличан је резултат наше граничне полиције и доказ њеног преданог и истрајног рада у борби против трговине наркотицима. Ове заплене су резултат појачаних активности полицијских службеника Управе граничне полиције на сузбијању прекограничног криминала и уједно показатељ бескомпромисне борбе наше полиције против нарко-дилера. Честитам припадницима Управе граничне полиције МУП-а на одлично обављеном послу - поручио је Гашић.

Коментари 0
Повезане вијести
Српски цариници у плишаном меди нашли килограм дроге (ФОТО) Српски цариници у плишаном меди нашли килограм дроге (ФОТО)
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
У коферу носио 21 килограм марихуане У коферу носио 21 килограм марихуане
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    14h 6m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 50m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    7h 35m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    4h 34m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    4h 40m
    0