Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства на Ступу

03.09.2024. 21:25
3
ИЗВОР: srpskainfo.com

Радећи на расвјетљавању и документовању кривичног дјела убиства које се догодило јуче у поподневним часовима у улици Џемала Биједића, општина Илиџа, на штету мигранта, а истрагом је утврђено да се ради о особи Y. N, из Авганистана.

Полиција у Сарајеву је објавила идентитет мушкарца за којим се трага због умијешаности у убиство на Ступу од понедјељка.

Припадници Управе полиције МУП Кантона Сарајево су, под надзором поступајућег тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, у касним поподневним часовима на локалитету Дарива, подручје општине Стари Град, лоцирали и ставили под контролу осумњичене особе.

Слика

Фото: Klix

Због постојања основа сумње да су починили кривично дјело “Убиство“, ухапшени су 20-годишњи Т. М, држављанин Авганистана и 19-годишњи А. М, држављанин Авганистана и предати у Просторије за задржавање ухапшених особа МУП Кантона Сарајево.

– За трећом особом која се доводи у везу са извршењем овог кривичног дјела полицијски службеници интензивно трагају, а ради се о Амиру Туатахеу (22), држављанин Авганистана – саопштила је полиција.

– Моле се сви који имају било каква сазнања о траженој особи да јаве на бројеве телефона 122, 033/ 206-666, 033/207-777 или најближој полицијској станици – гласи апел полиције.

Полиција дроновима пратила осумњичене

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево данас су на Дариви ухапсили двије особе које се могу довести у везу са убиством мигранта на Ступу које се догодило у понедјељак у предвечерњим часовима.

Сарајевска полиција данас је провела акцију хапшења особа које се могу довести у везу са убиством, или су умијешане у убиство, које се догодило на подручју општине Илиџа, тачније на Ступу.

Ухапшене су двије особе, а приликом хапшења је пронађен и пиштољ. Међутим, за сада се не може са сигурношћу рећи да ли је управо тај пиштољ кориштен у убиству.

Надаље, полиција трага за још једном особом која се може довести у везу са наведеним догађајем.

У оквиру данашње акције полицији је помоћ пружила и Обавјештајно-безбједносна агенција, а полиција је дроном надгледала локалитет на Дариви како би уочила осумњичене, пише Klix.

Подсјетићемо да се данашња акција МУП Кантона Сарајево везује за убиство од понедјељка када је убијен мигрант. Свему је претходило нарушавање јавног реда и мира те употреба ватреног оружја на Ступу, Општина Илиџа. Смрт убијеног мигранта је константована на подручју Општине Нови Град у Сарајеву.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Предатор 04.09.2024. 20:32
    Буки дабогда ти овај сестру оженио
  • Generic placeholder image
    Buki 04.09.2024. 18:38
    Krcko..došao je iz Smrdije
  • Generic placeholder image
    Krcko 04.09.2024. 17:53
    Šta radi Amir iz Afaganistana u BiH, i kakav je on migrant kad su njegovi talibani protjerali Amere i oslobodili Afganistan. Tamo talibani imaju vlast zašto se ne vrati, ili ima oraha u džepovima neke zločine činio pa pobjego u naručje svoje braće po vjeri.
Повезане вијести
Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО) Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО)
У пуцњави на Ступу убијен мигрант У пуцњави на Ступу убијен мигрант
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 55m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 37m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 5m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 26m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 35m
    0