Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva na Stupu

03.09.2024. 21:25
3
IZVOR: srpskainfo.com

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela ubistva koje se dogodilo juče u popodnevnim časovima u ulici Džemala Bijedića, opština Ilidža, na štetu migranta, a istragom je utvrđeno da se radi o osobi Y. N, iz Avganistana.

Policija u Sarajevu je objavila identitet muškarca za kojim se traga zbog umiješanosti u ubistvo na Stupu od ponedjeljka.

Pripadnici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo su, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u kasnim popodnevnim časovima na lokalitetu Dariva, područje opštine Stari Grad, locirali i stavili pod kontrolu osumnjičene osobe.

Slika

Foto: Klix

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Ubistvo“, uhapšeni su 20-godišnji T. M, državljanin Avganistana i 19-godišnji A. M, državljanin Avganistana i predati u Prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP Kantona Sarajevo.

– Za trećom osobom koja se dovodi u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela policijski službenici intenzivno tragaju, a radi se o Amiru Tuataheu (22), državljanin Avganistana – saopštila je policija.

– Mole se svi koji imaju bilo kakva saznanja o traženoj osobi da jave na brojeve telefona 122, 033/ 206-666, 033/207-777 ili najbližoj policijskoj stanici – glasi apel policije.

Policija dronovima pratila osumnjičene

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su na Darivi uhapsili dvije osobe koje se mogu dovesti u vezu sa ubistvom migranta na Stupu koje se dogodilo u ponedjeljak u predvečernjim časovima.

Sarajevska policija danas je provela akciju hapšenja osoba koje se mogu dovesti u vezu sa ubistvom, ili su umiješane u ubistvo, koje se dogodilo na području opštine Ilidža, tačnije na Stupu.

Uhapšene su dvije osobe, a prilikom hapšenja je pronađen i pištolj. Međutim, za sada se ne može sa sigurnošću reći da li je upravo taj pištolj korišten u ubistvu.

Nadalje, policija traga za još jednom osobom koja se može dovesti u vezu sa navedenim događajem.

U okviru današnje akcije policiji je pomoć pružila i Obavještajno-bezbjednosna agencija, a policija je dronom nadgledala lokalitet na Darivi kako bi uočila osumnjičene, piše Klix.

Podsjetićemo da se današnja akcija MUP Kantona Sarajevo vezuje za ubistvo od ponedjeljka kada je ubijen migrant. Svemu je prethodilo narušavanje javnog reda i mira te upotreba vatrenog oružja na Stupu, Opština Ilidža. Smrt ubijenog migranta je konstantovana na području Opštine Novi Grad u Sarajevu.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Predator 04.09.2024. 20:32
    Buki dabogda ti ovaj sestru oženio
  • Generic placeholder image
    Buki 04.09.2024. 18:38
    Krcko..došao je iz Smrdije
  • Generic placeholder image
    Krcko 04.09.2024. 17:53
    Šta radi Amir iz Afaganistana u BiH, i kakav je on migrant kad su njegovi talibani protjerali Amere i oslobodili Afganistan. Tamo talibani imaju vlast zašto se ne vrati, ili ima oraha u džepovima neke zločine činio pa pobjego u naručje svoje braće po vjeri.
Povezane vijesti
Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
Pogledajte kako je izgledao život u Sarajevu 1920. godine (VIDEO) Pogledajte kako je izgledao život u Sarajevu 1920. godine (VIDEO)
U pucnjavi na Stupu ubijen migrant U pucnjavi na Stupu ubijen migrant
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 6m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 48m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 16m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 37m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 46m
    0