Полиција укључена у контролу мјера, број гостију зависи од квадратуре

21.09.2020. 17:35
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Републички штаб за ванредне ситуације продужио је све мјере у циљу сузбијања вируса корона до 12. октобра и објаснио да се ограничење јавног окупљања у групама већим од 50 особа не односи на рад угоститељских објеката, односно број гостију ће зависити од површине објекта.

Одлучено је и да осим досадашањег надзора од стране Републичке управе за инспекцијске послове и Комуналне полиције, надзор над спровођењем овог закључка вршиће и припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Међутим, закључком је прецизније нормирано да се забрањују сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица, што укључује и окупљања као што су свадбе, сахране и слична организована окупљања.

"Угоститељски објекти, биоскопи, позоришта, музеји и слично дужни су да организују свој рад уз примјену прописаних епидемиолошких мјера од стране ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске са посебном пажњом на ограничење броја лица у објекту у зависности од површине простора и уз обавезно поштовање прописане физичке дистанце. Овим је прецизирано да се ограничење јавног окупљања у групама већим од 50 лица не односи на рад угоститељских објеката, односно број лица која ће моћи да бораве у угоститељским објектима зависиће од површине објекта", саопштио је Републички штаб за ванредне ситуације након 56. сједнице у Бањалуци.

Како се даље наводи, с тим циљем, уводи се обавеза угоститеља и пружаоца услуга у области културе и умјетности (музеја, биоскопа, позоришта и слично) да на улазу у објекат постави обавјештење о укупном броју особа које могу да бораве у објекту у односу на његову површину.

Облик и садржај обавјештења дефинисаће ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске.

Овај закључак ступа на снагу даном доношења.

Коментари 0
Повезане вијести
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    16h 47m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    21h 20m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 54m
    2
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    20h 0m
    0
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    20h 22m
    0