Полицијски час могућ у локалним заједницима

31.10.2020. 11:22
4
ИЗВОР: Srpskainfo

Локалне заједнице у којима корона настави да дивља саме ће предузимати крупније кораке у складу са епидемиолошком ситуацијом, рекао је директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић .

Надлежнима су на располагању мјере од ограничавања броја људи на једном мјесту, скраћивања радног времена пословним субјектима, затварања школа до увођења полицијског часа ако затреба.

– Очекујемо да идуће седмице донесу приједлоге мјера, те да нас обавијесте које кораке су предузели. Мјере зависе од општине до општине, а на располагању су ограничавање максималног броја људи на одређеним мјестима, било да је ријеч о приватним или јавним окупљањима, скраћивање радног времена, до увођења полицијског часа. Све ће зависити и од узрока повећања броја заражених – појаснио је Зељковић .

Говорећи о наглом скоку броја новозаражених у појединим локалним заједницама, Зељковић каже да су “кривци””углавном приватна весеља, а понегдје су извори заразе и одређени пословни субјекти.

– Оно што сви истичу као велики проблем јесте чињеница да грађани не желе да пријаве контакте и то нам свима у овој борби представља огроман проблем – нагласио је Зељковић.

Он је истакао и да проценат позитивних у односу на број тестираних у појединим локалним заједницама иде и до 80 одсто, што је огромно оптерећење за здравствени систем у тим заједницама и у болничком сектору у тим регијама, пише "Glas Srpske"

 

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Loto 31.10.2020. 15:11
    Pa vi izvlačite brojeve kao na lotu,hahahahaha
  • Generic placeholder image
    Previše 31.10.2020. 15:10
    Pa jadan Zeljkovicu,jesi lud? Kakav policijski cas,VANREDNO stanje distanca,maska i opet ništa,jel to virus napada od 8 uveče do 6 ujutro. Nema ništa od toga onda ste propali i vi i mi . Neigrajte se više sa narodom
  • Generic placeholder image
    Paljanka 31.10.2020. 15:06
    Ma kakve više mjere i policijski pa uvodili ste sve
  • Generic placeholder image
    Pale 31.10.2020. 15:05
    Ma nema ništa od toga, ako ga uvedete,biće svega.....
Повезане вијести
Нови заплет на суђењу Зељковићу и осталима Нови заплет на суђењу Зељковићу и осталима
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Потврђена оптужница против Зељковића и саучесника у афери "Корона уговори" Потврђена оптужница против Зељковића и саучесника у афери "Корона уговори"
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 3m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    4h 1m
    12
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    12h 27m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    10h 42m
    13
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    12h 21m
    0