Полицијски час у Брчком

20.11.2020. 17:11
0
ИЗВОР: Blic.rs

Због тешке епидемиолошке ситуације, у Брчко дистрикту донесене су нове наредбе, које се, између осталог односе на затварање угоститељских објеката, школа и теретана.

Шеф Одјељења за здравство Брчко дистрикта Акиф Пезеровић рекао је да нове наредбе ступају на снагу у недjељу од 22 са полицијским часом до пет ујутро.

– Такође, забрањује се рад угоститељских објеката, теретана спортских кладионица и фитнес центара – рекао је Пезеровић.

Како је навео Пезеровић, новом наредбом се наводи и престанак рада школа, с тим да се тражи да алтернативно покушају одржати онлајн наставу. Он је прецизирао да обданишта настављају с радом.

– Такође, зауставља се сав јавни превоз, а забрањује се и сваки облик јавног окупљања у већем обиму. У јавним здравственим установама се уводи посебан режим рада и затварају се породичне амбуланте, али ће радити четири здравствене станице - прецизирао је Пезеровић.

Салони љепоте, хипермаркети, супермаркети и сви остали објекти који нису набројани у наредби, настављају са раније утврђеним радом.

Новим мјерама наређује се и организовање рада јавних установа, на начин да се избјегне окупљање већег броја запослених на једном мјесту.

Када је ријеч о сахранама, новим наредбама Кризног штаба Брчког дистрикта, дозвољено је окупљање до 30 особа уз поштивање свих епидемиолошких мјера.

Директор Дома здравља у Брчком Борислав Ђулабић данас је рекао да су нове мјере изнуђене неодговорним понашањем људи, нагласивши да је здравствени систем на ивици пуцања. У болници се, према његовим ријечима тренутно налази 100 позитивних пацијената, капацитети су попуњени, а 50 одсто укупних капацитета претворени су у ковид одјељења, пише Klix.

Коментари 0
Повезане вијести
Оптужен да је у неурачунљивом стању познаника претукао на смрт Оптужен да је у неурачунљивом стању познаника претукао на смрт
Невријеме у Брчком: Једна жена погинула, више од 20 људи повријеђено Невријеме у Брчком: Једна жена погинула, више од 20 људи повријеђено
Полиција објавила детаље несреће у којој је погинуо отац шесторо дјеце (ВИДЕО) Полиција објавила детаље несреће у којој је погинуо отац шесторо дјеце (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    23h 44m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    2h 37m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    9h 43m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    8h 10m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    3h 52m
    0