Полицијски комесар о бруталном убиству у Сарајеву

26.08.2019. 10:57
0
ИЗВОР: Srpska.info

Полицијски комесар у Кантону Сарајево Нусрет Селимовић изјавио је да је Управа полиције МУП-а КС након јучерашњег бруталног убиства у насељу Војничко Поље (Сарај Поље) урадила свој дио посла брзо и ефикасно, и да у овој фази неће бити потребе за предузимањем ванредних мјера.

– Догађај који се јуче десио на Војничком Пољу је у одређеној мјери оптеретио безбједносну ситуацију у Кантону Сарајево – поручује полицијски комесар Нусрет Селимовић, додавши да се овакви догађаји дешавају свугдје у свијету, да се не могу предвидјети и да их је тешко превенирати.

Напомиње да ће Управа полиције предузети све што им стоји на располагању у смислу превентивног дјеловања на терену, зависно од приоритета и од могућности.

– Свакодневно предузимамо одговарајуће мјере у складу с приоритетима и расположивим капацитетима, што људским, што материјално-техничким. Неке су циљане на одређене противправне радње, неке су уопштене у смислу превентивног дјеловања самом појавом полицијских службеника на терену. Увођење екстремних ванредних мјера неће бити у овој фази – рекао је Селимовић за Klix.ba.

Објашњава да је пуно узрока који утичу на ескалацију случајева који доводе до најтежих посљедица.

– Тешко је превенирати овакве случајеве с обзиром на то каква је структура становништва, каква је структура људи који су потенцијални извршиоци таквих дјела. Управа полиције се, с друге стране, не може сконцентрисати на само један вид криминала, већ је циљ да сва противправна понашања буду превенирана, а кад се ипак десе да наша основна задаћа буде да их откријемо, задокументујемо и процесуирамо извршиоце – закључио је Нусрет Селимовић.

Коментари 0
Повезане вијести
У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
Малољетница осумњичена за саучесништво изашла из притвора Малољетница осумњичена за саучесништво изашла из притвора
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    11h 22m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    11h 27m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    12h 19m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    12h 33m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    23h 22m
    0