Положени вијенци на Спомен-обиљежје руском дипломати Виталију Чуркину (ФОТО)

10.02.2020. 12:57
0
ИЗВОР: srpskainfo.com
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов положио је, поводом Дана руских дипломата, вијенац на Спомен-обиљежје руском дипломати Виталију Чуркину у Источном Сарајеву.

Амбасадор Петар Иванцов истакао је да је Виталиј Чуркин био јединствен дипломата у различитим земљама, те је данас дан када требамо да се сјетимо њега.

Савремена политика Русије, како каже Иванцов, усмјерена је на смањивање тензија и тежи ка миру у цијелом свијету, и чува интересе народа у земљама у којима је господин Чуркин радио.

– Данас, сјећајући се Виталија Чуркина, желим да се захвалим господину Војину Павловићу, који је дао допринос у подизању овог споменика, његовој Источној алтернативи, администрацији члана предсједништва БиХ Милорада Додика, властима Републике Српске, те руководству града Источно Сарајево – нагласио је Иванцов.

Предсједник Удружења грађана „Источна алтерантива“ Војин Павловић рекао је да је поносан што је Удружење подигло споменик Виталију Чуркину, човјеку који је заслужан за мир и стабилност у БиХ, као и на цијелом Балкану, те што је својим дипломатским радом и храброшћу, у име Руске Федерације, допринио стабилности и очувању Републике Српске.

– Знамо да је храбар чин Виталија Чуркина спасио Републику Српску од тортуре, прогона и географског и биолошког нестанка, јер да је 8. јула донесена Резолуција да је Република Српска починила геноцид, питање је да ли би данас на овим просторима било мира и да ли би Република Српска постојала  – додао је Павловић.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    12h 8m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 52m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    2h 36m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    5h 37m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    23h 19m
    0