Položeni vijenci na Spomen-obilježje ruskom diplomati Vitaliju Čurkinu (FOTO)

10.02.2020. 12:57
0
IZVOR: srpskainfo.com
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov položio je, povodom Dana ruskih diplomata, vijenac na Spomen-obilježje ruskom diplomati Vitaliju Čurkinu u Istočnom Sarajevu.

Ambasador Petar Ivancov istakao je da je Vitalij Čurkin bio jedinstven diplomata u različitim zemljama, te je danas dan kada trebamo da se sjetimo njega.

Savremena politika Rusije, kako kaže Ivancov, usmjerena je na smanjivanje tenzija i teži ka miru u cijelom svijetu, i čuva interese naroda u zemljama u kojima je gospodin Čurkin radio.

– Danas, sjećajući se Vitalija Čurkina, želim da se zahvalim gospodinu Vojinu Pavloviću, koji je dao doprinos u podizanju ovog spomenika, njegovoj Istočnoj alternativi, administraciji člana predsjedništva BiH Milorada Dodika, vlastima Republike Srpske, te rukovodstvu grada Istočno Sarajevo – naglasio je Ivancov.

Predsjednik Udruženja građana „Istočna alterantiva“ Vojin Pavlović rekao je da je ponosan što je Udruženje podiglo spomenik Vitaliju Čurkinu, čovjeku koji je zaslužan za mir i stabilnost u BiH, kao i na cijelom Balkanu, te što je svojim diplomatskim radom i hrabrošću, u ime Ruske Federacije, doprinio stabilnosti i očuvanju Republike Srpske.

– Znamo da je hrabar čin Vitalija Čurkina spasio Republiku Srpsku od torture, progona i geografskog i biološkog nestanka, jer da je 8. jula donesena Rezolucija da je Republika Srpska počinila genocid, pitanje je da li bi danas na ovim prostorima bilo mira i da li bi Republika Srpska postojala  – dodao je Pavlović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 7m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 40m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    20h 14m
    3
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    1h 12m
    0
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    21h 20m
    0