Помен Србима убијеним у сребреничким логорима

13.07.2020. 09:43
0
ИЗВОР: Srna

Србима убијеним у сребреничким логорима, који су се налазили у зградама бивше полицијске станице и Основног суда, данас ће бити одата почаст и положено цвијеће.

Предсједник Удружења "Источна алтернатива" Војин Павловић рекао је да сваке године 13. јула обиљежавају и подсјећају на страдање у сребреничким логорима и одају почаст српским мученицима у тим казаматима.

-Разлог што 13. јула одајемо почаст убијеним Србима у сребреничким логорима јесте тај што се тог датума 1992. године сазнало да је група Срба, заробљена на Петровдан у селу Залазје, одведена у Сребреницу. Касније је потврђено да су одведени у бившу зграду полиције гдје су испитивани, мучени и ту им се губи траг. Десет заробљених се још води као нестали- објаснио је Павловић.

Помен Србима убијеним у сребреничким логорима заказан је за 11.00 часова.

-У тим казаматима спровођене су тортуре и убијани заробљени, али и Срби који су на почетку рата остали у Сребреници лојални тадашњој муслиманској власти, од којих скоро нико није преживио- истакао је Павловић.

Из "Источне алтернативе" су поручили да се боре за истину, да се истине не треба плашити, а истина је да су у том објекту убијени Срби.

Активисти Удружења ће, како су најавили, прије Сребренице први пут посјетити објекат бивше земљорадничке задруге у Кравици и положити цвијеће на мјесту гдје су прије 25 година убијени српски полицајци Богољуб Драгичевић и Жељко Нинковић.

Из Удружења су позвали чланове породица погинулих, бивше логораше и српски народ из Сребренице да им се придруже и да заједно одају почаст Србима мученим и убијеним у логорима у овом мјесту.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкрси васкрсле српске војске Васкрси васкрсле српске војске
Сјећање на Миломира Јањића Зеку Сјећање на Миломира Јањића Зеку
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    14h 23m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    4h 19m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    16h 10m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    11h 50m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    15h 10m
    0