Помоћ приватним вртићима из Источне Илиџе

16.09.2022. 17:46
0
ИЗВОР: katera.news

У периоду раста цијена који се одражава на све животне области општина Источна Илиџа одлучила је да помогне рад приватних вртића чије је сједиште у овој локалној заједници, како не би било раста цијена  услуга према крајњим корисницима до краја 2022. године.

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић данас је уручио одлуке о додјели новчаних средстава директорицама три приватна вртића са подручја ове општине.

Он је истакао да је општина Источна Илиџа обезбиједила финансијска средства како би цијена њихових тренутних услуга остала иста до краја године.

- У години када је огромна инфлација општина Источна Илиџа је препознала потребу родитеља наших најмлађих суграђана који користе услуге приватних вртића. С обзиром на то да је у региону тренд повећање цијена свих услуга, врло вјероватно би дошло и до повећања цијене кориштења приватних вртића, те је наша оштина је одлучила да додијели грант средства за три приватна вртића – рекао је Божовић.

Он је напоменуо да, поред ове помоћи, општина Источна Илиџа већ трећу годину заредом суфинансира трошкове боравка дјеце у вртићима, у складу са Правилником о пронаталитетној политици.

- У овој години имамо 126 корисника који мјесечно или путем једнократне уплате средстава повлаче средства општине Источна Илиџа намијењена кроз Правилник о пронаталитетној политици за ову област – објаснио је он.

Нагорка Говедарица, директорица вртића „Нова радост“ истакла је да је основна идеја била заштитити родитеље и њихов буџет упркос великим поскупљењима основних животних намирница, режијских трошкова, као и материјала и средтава који се користе у раду са дјецом.

- Највећи проблем је велико поскупљење свих цијена. План је био да се од 1. септембра повећа цијена и боравка у вртићима, али смо наишли на разумијевање Скупштине града Источно Сарајево и општине Источна Илиџа те смо поскупљење одгодили до 1. јануара наредне године – истакла је Говедарица.

Слика

Фото: Инстаграм/Општина Источна Илиџа

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    10h 8m
    0
  • Слани мафини
    19h 29m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    21h 24m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    19h 18m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    13h 47m
    3