Поплаве широм Космета

20.11.2022. 20:17
0
ИЗВОР: srna.rs

Обилна киша која пада изазвала је поплаве широм подручја Косова и Метохије, на сјеверу су се у појединим дијеловима излиле ријеке и вода је поплавила помоћне објекте, а приближава се кућама, јавља портал "Коссев".

Према наводима приштинских медија, слична ситуација је и у појединим општинама јужно од Ибра.

Киша од јуче без престанка пада на сјеверу Косова. На подручју општине Звечан, у мјесту Јошевик излила се ријека Јошаница која је поплавила помоћне објекте, а слична ситуација је и у Бањској.

Предсједник Привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић, заједно са општинским службеницима изашао је на терен, након чега је рекао да је ситуација тренутно под контролом.

- Имамо велико изливање планинских бујичних водотокова. Ситуација је тренутно под контролом, на терену сам - навео је Тодосијевић.

Ибар се на сјеверу још није излио дуж магистралног пута Косовска Митровица - Рашка, али вода достиже максимални ниво корита ријеке и носи велике количине грања и смеће.

Поједини дијелови магистралног пута су, међутим, преплављени водом, бујице носе пијесак на пут, а примијетни су и одрони.

Портал "Зубин Поток" јавља да су обилне кише изазвале поплаве у дијеловима Угљара, те да је вода са магистралног пута пробила и поплавила дворишта.

Ситуација је посебно тешка у домаћинствима која се налазе непосредно испод магистралног пута.

Дежурне службе су на терену и покушавају да санирају штету насталу од поплаве.

Приштински портали јављају да је усљед обилних падавина срушен мањи мост у јужној Косовској Митровици, а поплава има и у Вучитрну.

Јак вјетар и непрекидна киша причинили су знатну материјалну штету, углавном на крововима зграда у Малишеву, а ангажоване су екипе које од синоћ прате ситуацију на терену. Косовска полиција упозорила је возаче да је у саобраћају неопходна додатна пажња.

Коментари 0
Повезане вијести
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
"Те ноћи горело је Косово поље, горела сам ја, горела је моја душа" "Те ноћи горело је Косово поље, горела сам ја, горела је моја душа"
Најчитаније
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    23h 59m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    20h 15m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    16h 10m
    6
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    12h 40m
    0
  • Лов газда са Јадрана не престаје
    11h 49m
    1