Поплаве у Тузли, проглашено стање природне несреће

25.07.2020. 09:24
0
ИЗВОР: Srna

Стање природне несреће проглашено је на подручју Тузле коју је захватило велико невријеме и проузроковало поплаве и бујице, потврдио је Срни предсједник градске Службе Цивилне зашите Славко Стјепић.

Стјепић је рекао да су синоћ за само нешто више од пола часа огромне падавине причиниле велику штету на подручју града Тузле.

Он је додао да је за кратко вријеме пало око 70 литара кише по метру квадратном.

Стјепић је навео да је рано говорити о процјени штете, јер тек треба сагледати шта се дешавало током ноћи када је уз јак вјетар, који је рушио пред собом, падала киша.

-Вјетар је обарао стабла, у налету јаког пљуска дошло је до зачепљења одвода, страдали су макадамски путеви, вода је ушла у подруме одређених објеката – све у свему био је то црвени аларм кад је у питању количина падавина у тако кратком времену- рекао је Стјепић.

Одлуку о проглашењу природне несреће донио је Градски штаб Цивилне заштите Тузла.

Градоначелник Тузле Јасмин Имамовић рекао је новинарима да ће надлежне службе одмах почети санирање велике штете, склањати дрвеће с путева, испумпавати воду из објеката, чистити сливнике да би били спремни за прихватање нових падавина.

Градски штаб цивилне заштите Тузла процјењује да ће бити реактивирана клизишта, да је ситуације веома сложена, а формирана је и комисије за процјену штете.

За сада нема потврде о повријеђеним особама.

Коментари 0
Повезане вијести
У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
Муслиманске снаге масакрирале колону ЈНА у Тузли Муслиманске снаге масакрирале колону ЈНА у Тузли
Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    19h 9m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    19h 14m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    20h 6m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    20h 20m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    13h 17m
    4