Породица Братић уселила у нову кућу

11.03.2023. 13:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Представници Хуманитарне организација "Срби за Србе" уручили су данас кључеве нове куће породици Братић из Билеће са четворо дјеце, чију изградњу и опремање су помогли са око 108.000 КМ, изјавио је Срни предсједник те организације за Републику Српску Саша Вигњевић.

- Породица Братић данас је усељена у нову кућу у Билећи која је комплетно завршена у хуманитарној акцији организације `Срби за Србе`, која је финансирала и опремање куће - рекао је Вигњевић.

Он је појаснио да је породица Братић изградила приземље куће, а да су они помогли да се изгради још један спрат, да се кућа покрије, постави столарија и опреми намјештајем.

Вигњевић је истакао да су у њиховој хуманитарној акцији учествовали бројни привредници из Билеће и Требиња, као и Електропривреда Републике Српске, Хидроелектране на Требишњици, Град Требиње и грађани јер је организовано и неколико хуманитарних догађаја у Билећи и Требињу.

Он је нагласио да организација "Срби за Србе" све више помаже у Херцеговини, подсјетивши да су и прошле године изградили кућу за једну породицу у Љубињу.

Вигњевић је најавио да планирају ускоро да организују и велико донаторско вече у Требињу за помоћ највјероватније за двије породице из тог града, те подсјетио да су лани донирали ултразвучне апарате домовима здравља у Билећи и Љубињу.

Породица Братић до сада је живјела у удаљеном и неприступачном билећком селу Брестице, од кога је школа за дјецу била удаљена километрима.

Породицу Братић чине брачни пар Миро /35/ и Ивана /32/ и њихова дјеца - тринаестогодишњи Видак, десетогодишњи Томо, осмогодишња Јелена и четворогодишњи Радован.

Оба родитеља су незапослена, а отац се бави сточарством и једино примања им је дјечији доплатак од 160 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Ходочасници из Источног Сарајева на пријему код начелника општине Билећа Ходочасници из Источног Сарајева на пријему код начелника општине Билећа
Владика Димитрије освештао храм у Трновом Долу код Билеће Владика Димитрије освештао храм у Трновом Долу код Билеће
Освештање храма у Трновом Долу код Билеће Освештање храма у Трновом Долу код Билеће
Најчитаније
 • Демос више није дио власти у Палама
  20h 44m
  18
 • Павле Шкрба остварио тријумф у Мостару
  22h 33m
  0
 • Ко остварује право на стамбени кредит из средстава ИРБ-а?
  22h 52m
  0
 • Мокро: Приликом претреса куће одузета пушка
  3h 16m
  0
 • Гол Јовића који је Србију оставио у игри за други круг (ВИДЕО)
  20h 12m
  0