Porodica Bratić uselila u novu kuću

11.03.2023. 13:00
0
IZVOR: srna.rs

Predstavnici Humanitarne organizacija "Srbi za Srbe" uručili su danas ključeve nove kuće porodici Bratić iz Bileće sa četvoro djece, čiju izgradnju i opremanje su pomogli sa oko 108.000 KM, izjavio je Srni predsjednik te organizacije za Republiku Srpsku Saša Vignjević.

- Porodica Bratić danas je useljena u novu kuću u Bileći koja je kompletno završena u humanitarnoj akciji organizacije `Srbi za Srbe`, koja je finansirala i opremanje kuće - rekao je Vignjević.

On je pojasnio da je porodica Bratić izgradila prizemlje kuće, a da su oni pomogli da se izgradi još jedan sprat, da se kuća pokrije, postavi stolarija i opremi namještajem.

Vignjević je istakao da su u njihovoj humanitarnoj akciji učestvovali brojni privrednici iz Bileće i Trebinja, kao i Elektroprivreda Republike Srpske, Hidroelektrane na Trebišnjici, Grad Trebinje i građani jer je organizovano i nekoliko humanitarnih događaja u Bileći i Trebinju.

On je naglasio da organizacija "Srbi za Srbe" sve više pomaže u Hercegovini, podsjetivši da su i prošle godine izgradili kuću za jednu porodicu u Ljubinju.

Vignjević je najavio da planiraju uskoro da organizuju i veliko donatorsko veče u Trebinju za pomoć najvjerovatnije za dvije porodice iz tog grada, te podsjetio da su lani donirali ultrazvučne aparate domovima zdravlja u Bileći i Ljubinju.

Porodica Bratić do sada je živjela u udaljenom i nepristupačnom bilećkom selu Brestice, od koga je škola za djecu bila udaljena kilometrima.

Porodicu Bratić čine bračni par Miro /35/ i Ivana /32/ i njihova djeca - trinaestogodišnji Vidak, desetogodišnji Tomo, osmogodišnja Jelena i četvorogodišnji Radovan.

Oba roditelja su nezaposlena, a otac se bavi stočarstvom i jedino primanja im je dječiji doplatak od 160 KM.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nosović: Obrazovanje i lijepo vaspitanje su svetinja Nosović: Obrazovanje i lijepo vaspitanje su svetinja
Mladi Bilećanin čuvar narodne tradicije (FOTO) Mladi Bilećanin čuvar narodne tradicije (FOTO)
Više od 300 Bilećana na hodočašću do Ostroga Više od 300 Bilećana na hodočašću do Ostroga
Najčitanije
 • Mihailo Obrenović - Čovjek koji je Srbiju učinio najjačom vojnom silom na Balkanu
  17h 26m
  0
 • Kozara i Potkozarje - Srpski Zid plača
  17h 48m
  0
 • Marko Trifković iz Istočnog Sarajeva maturskim radom nadmašio nastavni plan i program (FOTO)
  7h 54m
  1
 • U Sarajevu muškarac nasmrt izbo mlađeg brata
  16h 49m
  0
 • U školi u Švajcarskoj djeca gazila zastavu Srbije (VIDEO)
  13h 45m
  0