Porodica Bratić uselila u novu kuću

11.03.2023. 13:00
0
IZVOR: srna.rs

Predstavnici Humanitarne organizacija "Srbi za Srbe" uručili su danas ključeve nove kuće porodici Bratić iz Bileće sa četvoro djece, čiju izgradnju i opremanje su pomogli sa oko 108.000 KM, izjavio je Srni predsjednik te organizacije za Republiku Srpsku Saša Vignjević.

- Porodica Bratić danas je useljena u novu kuću u Bileći koja je kompletno završena u humanitarnoj akciji organizacije `Srbi za Srbe`, koja je finansirala i opremanje kuće - rekao je Vignjević.

On je pojasnio da je porodica Bratić izgradila prizemlje kuće, a da su oni pomogli da se izgradi još jedan sprat, da se kuća pokrije, postavi stolarija i opremi namještajem.

Vignjević je istakao da su u njihovoj humanitarnoj akciji učestvovali brojni privrednici iz Bileće i Trebinja, kao i Elektroprivreda Republike Srpske, Hidroelektrane na Trebišnjici, Grad Trebinje i građani jer je organizovano i nekoliko humanitarnih događaja u Bileći i Trebinju.

On je naglasio da organizacija "Srbi za Srbe" sve više pomaže u Hercegovini, podsjetivši da su i prošle godine izgradili kuću za jednu porodicu u Ljubinju.

Vignjević je najavio da planiraju uskoro da organizuju i veliko donatorsko veče u Trebinju za pomoć najvjerovatnije za dvije porodice iz tog grada, te podsjetio da su lani donirali ultrazvučne aparate domovima zdravlja u Bileći i Ljubinju.

Porodica Bratić do sada je živjela u udaljenom i nepristupačnom bilećkom selu Brestice, od koga je škola za djecu bila udaljena kilometrima.

Porodicu Bratić čine bračni par Miro /35/ i Ivana /32/ i njihova djeca - trinaestogodišnji Vidak, desetogodišnji Tomo, osmogodišnja Jelena i četvorogodišnji Radovan.

Oba roditelja su nezaposlena, a otac se bavi stočarstvom i jedino primanja im je dječiji doplatak od 160 KM.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za hodočašće do manastira Ostrog prijavilo oko 350 učesnika iz Bileće Za hodočašće do manastira Ostrog prijavilo oko 350 učesnika iz Bileće
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno Sarajevo Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno S...
Najčitanije
 • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
  2h 17m
  0
 • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
  14h 54m
  2
 • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
  18h 42m
  0
 • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
  23h 46m
  1
 • Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put
  18h 26m
  0