Породица настрадале Требињке тврди да је погрешна особа иза решетака због њене смрти

30.03.2022. 21:08
1
ИЗВОР: novosti.rs

Због одлуке Основног суда у Требињу да на осам мјесеци затвора правоснажно осуди Немању Којовића, због саобраћајног удеса 2016. године у којем је трагично настрадала млада пливачица "Леотара" Ана Чучковић, испред Палате правде у Требињу одржани су мирни протести.

Протести су организовани јер породица Чучковић тврди је Немања Којевић невино осуђен, а да је прави кривац на слободи и то захваљујући правосудним институцијама.

- Ово је данас други пут да ми убијају кћер. Ови људи који сада одлучују о Немањиној судбини, који није крив што су показали сви вјештаци и налази,  су ту иза нас и знају они за овај скуп, али не знају најважнију ствар, да им је близу крај. Шест година нас муче, И нас и Немању. Ја им поручујем најважнију ствар да одмах укину пресуду Немањи, а читав град зна ко је крив у овом случају. Теби Немања и данас кажем, као што сам рекао на суђењу, породица Чучковић те не терети, ми знамо ко је крив и тај кривац мора да одговара – поручио је Зоран Чучковић.

Овај трагични саобраћајни удес догодио се 2016. године недалеко од Требиња, на путу ка Херцег Новом, а након истраге у том предмету Тужилаштво је подигло оптужницу против Којовића, али и обуставило против возача аутомобила у којем је настрадала дјевојка.

Слика

Протест испред Палате правде/Фото: Д.Цураћ

Основни суд најприје је ослободио Којовића, Окружни суд уважио је жалбу Тужилаштва и у поновљеном поступку пред Основним судом прогласило га кривим.

Сем породице Чучковић, Зорана, његове супруге и сестара настрадале Ане, протестима испред Палате правде присуствовали су и чланови породице Којовић.

- Данас смо се окупили да истјерамо правду. Ово је тек почетак. Захваљујем се Зорану што нам је изашао у сусрет, јер је Немања осуђен на осам мјесеци затвора који није заслужио – истакао је Илија Шкеро, рођак Немање Којовића.

Зоран Чучковић поручио је да је ово тек први корак, а да ће ускоро бити организовани нови масовнији протести.

Настрадала Ана Чучковић била је вишеструка првакиња БиХ и Републике Српске у пливању и државна јуниорска рекордерка на 100 метара прсно.

Више пута је добијала признања на изборима најперспективнијег спортисте града Требиња и Републике Српске, и важила је за једну од највећих нада бх. пливања.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Gvozden 31.03.2022. 00:27
    Pa sa kime je bila u autu?
Повезане вијести
Ухапшена група миграната због напада на дјевојчицу Ухапшена група миграната због напада на дјевојчицу
Звона Романових још одјекују светињом код Требиња Звона Романових још одјекују светињом код Требиња
Американка се преко сира заљубила у Херцеговину Американка се преко сира заљубила у Херцеговину
Најчитаније
  • Кошарац повукао одлуку о додјели 5.000 КМ Рудуљићу
    4h 45m
    4
  • Потенцијално клизиште у Сарајеву: Општина послала упозорење (ФОТО)
    21h 21m
    0
  • Ова два кандидата из притвора сједају у начелничку фотељу
    22h 1m
    9
  • Писма читалаца: Лабуд гладан, кућица му мала, гађају га камењем
    6h 3m
    5
  • Чији је наш Андрић
    8h 57m
    0