Porodica nastradale Trebinjke tvrdi da je pogrešna osoba iza rešetaka zbog njene smrti

30.03.2022. 21:08
1
IZVOR: novosti.rs

Zbog odluke Osnovnog suda u Trebinju da na osam mjeseci zatvora pravosnažno osudi Nemanju Kojovića, zbog saobraćajnog udesa 2016. godine u kojem je tragično nastradala mlada plivačica "Leotara" Ana Čučković, ispred Palate pravde u Trebinju održani su mirni protesti.

Protesti su organizovani jer porodica Čučković tvrdi je Nemanja Kojević nevino osuđen, a da je pravi krivac na slobodi i to zahvaljujući pravosudnim institucijama.

- Ovo je danas drugi put da mi ubijaju kćer. Ovi ljudi koji sada odlučuju o Nemanjinoj sudbini, koji nije kriv što su pokazali svi vještaci i nalazi,  su tu iza nas i znaju oni za ovaj skup, ali ne znaju najvažniju stvar, da im je blizu kraj. Šest godina nas muče, I nas i Nemanju. Ja im poručujem najvažniju stvar da odmah ukinu presudu Nemanji, a čitav grad zna ko je kriv u ovom slučaju. Tebi Nemanja i danas kažem, kao što sam rekao na suđenju, porodica Čučković te ne tereti, mi znamo ko je kriv i taj krivac mora da odgovara – poručio je Zoran Čučković.

Ovaj tragični saobraćajni udes dogodio se 2016. godine nedaleko od Trebinja, na putu ka Herceg Novom, a nakon istrage u tom predmetu Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Kojovića, ali i obustavilo protiv vozača automobila u kojem je nastradala djevojka.

Slika

Protest ispred Palate pravde/Foto: D.Curać

Osnovni sud najprije je oslobodio Kojovića, Okružni sud uvažio je žalbu Tužilaštva i u ponovljenom postupku pred Osnovnim sudom proglasilo ga krivim.

Sem porodice Čučković, Zorana, njegove supruge i sestara nastradale Ane, protestima ispred Palate pravde prisustvovali su i članovi porodice Kojović.

- Danas smo se okupili da istjeramo pravdu. Ovo je tek početak. Zahvaljujem se Zoranu što nam je izašao u susret, jer je Nemanja osuđen na osam mjeseci zatvora koji nije zaslužio – istakao je Ilija Škero, rođak Nemanje Kojovića.

Zoran Čučković poručio je da je ovo tek prvi korak, a da će uskoro biti organizovani novi masovniji protesti.

Nastradala Ana Čučković bila je višestruka prvakinja BiH i Republike Srpske u plivanju i državna juniorska rekorderka na 100 metara prsno.

Više puta je dobijala priznanja na izborima najperspektivnijeg sportiste grada Trebinja i Republike Srpske, i važila je za jednu od najvećih nada bh. plivanja.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Gvozden 31.03.2022. 00:27
    Pa sa kime je bila u autu?
Povezane vijesti
Uhapšena grupa migranata zbog napada na djevojčicu Uhapšena grupa migranata zbog napada na djevojčicu
Zvona Romanovih još odjekuju svetinjom kod Trebinja Zvona Romanovih još odjekuju svetinjom kod Trebinja
Amerikanka se preko sira zaljubila u Hercegovinu Amerikanka se preko sira zaljubila u Hercegovinu
Najčitanije
  • Košarac povukao odluku o dodjeli 5.000 KM Ruduljiću
    6h 51m
    5
  • Potencijalno klizište u Sarajevu: Opština poslala upozorenje (FOTO)
    23h 27m
    0
  • Pisma čitalaca: Labud gladan, kućica mu mala, gađaju ga kamenjem
    8h 9m
    10
  • Čiji je naš Andrić
    11h 3m
    0
  • Suvozač teško povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi u Istočnoj Ilidži
    9h 16m
    0