Поскупљује боравак у приватним предшколским установама у Источном Сарајеву

13.12.2022. 18:45
0
ИЗВОР: katera.news

Великом броју родитеља дјеце која користе услуге приватних предшколских установа са подручја Источног Сарајева, нова година донијеће и нова поскупљења.

Наиме, приватне предшколске установе са подручја Источног Сарајева од 1. јануара ће повећати цијене својих услуга, сазнаје Катера.

До повећања цијене услуга вртића долази усљед константног раста цијене хране, средстава за хигијену и гријања.

У складу са тим, заједнички закључак приватних предшколских установа са подручја Источног Сарајева је да је неопходно извршити усклађивање боравка у вртићу са постојећим поскупљењима на тржишту, како би услуга остала на квалитетном нивоу.

Према потврђеним информацијама, поскупљење ће изности 20 одсто, те ће цијена дневног боравка бити 300, а полудневног 210 КМ.

Родитељи двоје или више дјеце имаће попусте које су ове установе и до сада омогућавале породицама.

Ово повећање цијена планирано је у септембру, али, како су тад рекли власници приватних вртића, због разумијевања и помоћи Скупштине града Источно Сарајево и општина поскупљење је одгођено до 1. јануара наредне године.

Подсјећамо, на територији града Источно Сарајево постоје три јавне, те седам приватних установа из области предшколског васпитања и образовања.

 

Коментари 0
Повезане вијести
"MTB Evolution" донирао бицикла основним школама "Петар Петровић Његош" и "Алекса Шантић" (ФОТО) "MTB Evolution" донирао бицикла основним школама "Петар Петровић Његош" и "Алекса Шантић" ...
Организован сусрет писаца Русије и Српске и уручена донација књига Организован сусрет писаца Русије и Српске и уручена донација књига
"Дани тикве“ у Источном Сарајеву 5. и 6. октобра "Дани тикве“ у Источном Сарајеву 5. и 6. октобра
Најчитаније
  • Хавана - торта над тортама
    8h 31m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 KM
    4h 48m
    0
  • Ученик (13) претучен у основној школи: "Сина ми је песницама ударао отац његовог вршњака"
    23h 49m
    2
  • Заборављени коријени: Манастир Липље - Теслић (ВИДЕО)
    7h 39m
    0
  • Детаљи несреће на Златибору: Дјечак се утопио на базену
    21h 40m
    0