Poskupljuje boravak u privatnim predškolskim ustanovama u Istočnom Sarajevu

13.12.2022. 18:45
0
IZVOR: katera.news

Velikom broju roditelja djece koja koriste usluge privatnih predškolskih ustanova sa područja Istočnog Sarajeva, nova godina donijeće i nova poskupljenja.

Naime, privatne predškolske ustanove sa područja Istočnog Sarajeva od 1. januara će povećati cijene svojih usluga, saznaje Katera.

Do povećanja cijene usluga vrtića dolazi usljed konstantnog rasta cijene hrane, sredstava za higijenu i grijanja.

U skladu sa tim, zajednički zaključak privatnih predškolskih ustanova sa područja Istočnog Sarajeva je da je neophodno izvršiti usklađivanje boravka u vrtiću sa postojećim poskupljenjima na tržištu, kako bi usluga ostala na kvalitetnom nivou.

Prema potvrđenim informacijama, poskupljenje će iznosti 20 odsto, te će cijena dnevnog boravka biti 300, a poludnevnog 210 KM.

Roditelji dvoje ili više djece imaće popuste koje su ove ustanove i do sada omogućavale porodicama.

Ovo povećanje cijena planirano je u septembru, ali, kako su tad rekli vlasnici privatnih vrtića, zbog razumijevanja i pomoći Skupštine grada Istočno Sarajevo i opština poskupljenje je odgođeno do 1. januara naredne godine.

Podsjećamo, na teritoriji grada Istočno Sarajevo postoje tri javne, te sedam privatnih ustanova iz oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
"MTB Evolution" donirao bicikla osnovnim školama "Petar Petrović Njegoš" i "Aleksa Šantić" (FOTO) "MTB Evolution" donirao bicikla osnovnim školama "Petar Petrović Njegoš" i "Aleksa Šantić" ...
Organizovan susret pisaca Rusije i Srpske i uručena donacija knjiga Organizovan susret pisaca Rusije i Srpske i uručena donacija knjiga
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Najčitanije
  • Havana - torta nad tortama
    10h 28m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM
    6h 45m
    0
  • Zaboravljeni korijeni: Manastir Liplje - Teslić (VIDEO)
    9h 36m
    0
  • Detalji nesreće na Zlatiboru: Dječak se utopio na bazenu
    23h 37m
    0
  • Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu
    10h 26m
    0