Посланице основале Клуб жена у НСРС

18.12.2019. 10:00
0
ИЗВОР: Srpska.info

Народна скупштина Републике Српске добила је нови клуб, и то Клуб жена посланица парламента Републике Српске.

Ову идеју је подржало свих 18 жена посланица Народне скупштине Републике Српске, јер, како кажу, осјећају да нису равноправне у Скупштини и желе да промијене неке ствари.

– Донијећемо свој програм у наредних мјесеца дана и тада одлучити о свим детаљима, као и томе ко ће бити предсједница. Било је неколико иницијатива и приједлога за предсједницу, али о томе ћемо касније. Све жене су се усагласиле и свима нам је драго што ћемо заједно да радимо, а свој програм рада ћемо донијети до 31. јануара сљедеће године – рекла је народна посланица ПДП Гордана Видовић.

Подсјећамо, прича око оснивања клуба жена настала је одавно, а увредљива изјава посланика Илије Таминџије, који је током засједања парламента Српске рекао да је посланица Јелена Тривић заљубљена у свог партијског колегу, поново је отворила расправу у јавности о положају жена у друштву Републике Српске.

Таминџија, на жалост, није једини који је у свом говору увриједио неку жену, јер се такви случајеви веома често биљеже у јавности Српске.

Од члана Предсједништва БиХ, преко посланика, па до директора јавних или приватних предузећа, могли смо протеклих година бар једном да чујемо непримјерену изјаву на рачун неке жене.

Таквих изјава јавност није поштеђена ни током засједања парламента Српске, како од стране појединаца из владајуће коалиције, тако и од опозиције.

– У суштини, неће нико да реагује на таква непримјерена понашања мушких колега. Да зло буде веће, многима је смијешно када неки политичар каже нешто увредљиво на рачун неке жене. То је одраз нашег друштва. Како се понашају посланици у скупштини тако се понашамо свугдје у цијелом систему – објаснила је раније Видовићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Даме из Републике Српске које мијењају свијет Даме из Републике Српске које мијењају свијет
Жене боље тумаче емотиконе у порукама Жене боље тумаче емотиконе у порукама
Зашто је теби теже него твојој чукунбаби? Зашто је теби теже него твојој чукунбаби?
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    22h 40m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 36m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    21h 40m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    18h 33m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    12h 24m
    0