Посланици о платама и накнадама по хитном поступку

29.03.2023. 13:27
0
ИЗВОР: srna.rs

Посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ прихватили су данас да по хитном поступку разматрају Приједлог закона о допунама Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, према којем плате именованих и изабраних лица неће бити увећане.

Од 39 присутних посланика, "за" су гласала 33, док је шест било суздржано.

Посланик Златан Бегић /ДФ/ је, у дискусији након паузе, подсјетио да је још неколико измјена и допуна Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ прошло у Представничком дому, али да нису наишли на подршку у Дому народа.

Приједлогом допуна Закона платама и накнадама у институцијама БиХ плате именованих и изабраних лица у институцијама БиХ остале би на постојећем нивоу, без обзира на повећање висине основице на 600 КМ запосленима у институцијама БиХ, које је Савјет министара донио у циљу побољшања материјалног положаја запослених усљед тренда раста цијена.

У наведеном приједлогу се тражи да се у Закон дода нови члан у којем стоји да ће се, изузетно од члана седам овог закона, плате и накнаде именованим и изабраним особама у институцијама БиХ које имају коефицијент изнад осам обрачунавати уз примјену основице од 535 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Посланици Представничког дома изгласали укидање акциза на гориво Посланици Представничког дома изгласали укидање акциза на гориво
Именовано руководство Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Именовано руководство Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ
Дом народа Парламента ФБиХ усвојио овогодишњи буџет Дом народа Парламента ФБиХ усвојио овогодишњи буџет
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  13h 59m
  5
 • Више лица привредено због пуцњаве у Сокоцу, разматра се притвор за једног осумњиченог
  22h 52m
  3
 • Геноцид над „непоћуднима“ у НДХ: Злочин у Јеловцима и Раковцу - Пале 1943. године
  2h 11m
  4
 • Заборављени злочин: Убиство цивила из засједе код Средњег
  2h 7m
  1
 • Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ
  16h 41m
  0