Посланици о платама и накнадама по хитном поступку

29.03.2023. 13:27
0
ИЗВОР: srna.rs

Посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ прихватили су данас да по хитном поступку разматрају Приједлог закона о допунама Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, према којем плате именованих и изабраних лица неће бити увећане.

Од 39 присутних посланика, "за" су гласала 33, док је шест било суздржано.

Посланик Златан Бегић /ДФ/ је, у дискусији након паузе, подсјетио да је још неколико измјена и допуна Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ прошло у Представничком дому, али да нису наишли на подршку у Дому народа.

Приједлогом допуна Закона платама и накнадама у институцијама БиХ плате именованих и изабраних лица у институцијама БиХ остале би на постојећем нивоу, без обзира на повећање висине основице на 600 КМ запосленима у институцијама БиХ, које је Савјет министара донио у циљу побољшања материјалног положаја запослених усљед тренда раста цијена.

У наведеном приједлогу се тражи да се у Закон дода нови члан у којем стоји да ће се, изузетно од члана седам овог закона, плате и накнаде именованим и изабраним особама у институцијама БиХ које имају коефицијент изнад осам обрачунавати уз примјену основице од 535 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Усвојен приједлог закона о спречавању сукоба интереса Усвојен приједлог закона о спречавању сукоба интереса
Посланици Представничког дома изгласали укидање акциза на гориво Посланици Представничког дома изгласали укидање акциза на гориво
Именовано руководство Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Именовано руководство Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    3h 39m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    21h 22m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    15h 39m
    5
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    22h 37m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    23h 13m
    0