Постављена термална камера у Хитној помоћи Источно Сарајево

18.03.2021. 18:18
2
ИЗВОР: Катера

Служба за хитну медицинску помоћ Дома здравља Источно Сарајево добила је прву термалну камеру за мјерење тјелесне температуре пацијената који улазе у просторије Хитне помоћи, а ради се врло напредној технологији која је постала актуелна у вријеме пандемије вируса корона. 

Ови уређаји помажу особљу здравствених установа у којима се налазе тако што мјере тјелесну температуру пацијентима на челу.

Ако уређај, односно камера, открије да је температура виша од 37,3 степена Целзијусова или било која друга вриједност постављена од стране административног корисника, уређаји ће подићи аларм и обавијестити здравствене раднике у тој установи да лице које је ушло у објекат има повишену тјелесну температуру.

Слика

Термална мрежна камера комбинује видео безбједносно снимање топлотног и видљивог свјетла са безбједносним видео надзором на темељу откривања прагова мјерења температуре помоћу алгоритма за откривање температуре, једноставног кориштења и најбољег у класи откривања нежељеног догађаја и мјерења температуре.

Ове камере спријечавају ширење заразне болести у подручјима у којима се креће велики број људи.

Термалне камере, поред Дома здраваља Источно Сарајево, добила је и Болница "Србија", као и Дом здравља "Пале".

Средства у износу од 50.000 КМ за потребе набавке четири камере, које ће се осим Дома здравља Источно Сарајево налазити и у Болници "Србија" (двије камере) и у Дому здравља "Пале", обезбједио град Источно Сарајево, што је за Катеру потврдио градоначелник Љубиша Ћосић.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Ovca 20.03.2021. 14:13
    Na svaku potrošenu marku jedna petina ide državi...a onda neko na poziciji sam sebi od te mukom zarađene i zakonski otete petine lagano sebi uzima astrononske iznose u džep dok mi hodamo po blatnjavim ulicama i liječimo djecu od poruka.
  • Generic placeholder image
    Dokle više 20.03.2021. 13:37
    Jedna takva kamera u najskupljoj varijanti sa jednim kompletnim računarom ne košta više od 2000KM
    Narode ovco jedna.
Повезане вијести
Преврнуо се комби који је возио дјецу из вртића: Двоје малишана у болници Преврнуо се комби који је возио дјецу из вртића: Двоје малишана у болници
Мали Василије оперисан, Терзићима након стравичног пожара неопходна помоћ Мали Василије оперисан, Терзићима након стравичног пожара неопходна помоћ
Повећан број здравствених установа које раде у ИЗИС-у Повећан број здравствених установа које раде у ИЗИС-у
Најчитаније
  • Одата почаст српским борцима палим на Јасику
    23h 0m
    6
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    4h 1m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    20h 3m
    2
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    4h 49m
    0
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    1h 47m
    0