Postavljena termalna kamera u Hitnoj pomoći Istočno Sarajevo

18.03.2021. 18:18
2
IZVOR: Katera

Služba za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja Istočno Sarajevo dobila je prvu termalnu kameru za mjerenje tjelesne temperature pacijenata koji ulaze u prostorije Hitne pomoći, a radi se vrlo naprednoj tehnologiji koja je postala aktuelna u vrijeme pandemije virusa korona. 

Ovi uređaji pomažu osoblju zdravstvenih ustanova u kojima se nalaze tako što mjere tjelesnu temperaturu pacijentima na čelu.

Ako uređaj, odnosno kamera, otkrije da je temperatura viša od 37,3 stepena Celzijusova ili bilo koja druga vrijednost postavljena od strane administrativnog korisnika, uređaji će podići alarm i obavijestiti zdravstvene radnike u toj ustanovi da lice koje je ušlo u objekat ima povišenu tjelesnu temperaturu.

Slika

Termalna mrežna kamera kombinuje video bezbjednosno snimanje toplotnog i vidljivog svjetla sa bezbjednosnim video nadzorom na temelju otkrivanja pragova mjerenja temperature pomoću algoritma za otkrivanje temperature, jednostavnog korištenja i najboljeg u klasi otkrivanja neželjenog događaja i mjerenja temperature.

Ove kamere spriječavaju širenje zarazne bolesti u područjima u kojima se kreće veliki broj ljudi.

Termalne kamere, pored Doma zdravalja Istočno Sarajevo, dobila je i Bolnica "Srbija", kao i Dom zdravlja "Pale".

Sredstva u iznosu od 50.000 KM za potrebe nabavke četiri kamere, koje će se osim Doma zdravlja Istočno Sarajevo nalaziti i u Bolnici "Srbija" (dvije kamere) i u Domu zdravlja "Pale", obezbjedio grad Istočno Sarajevo, što je za Kateru potvrdio gradonačelnik Ljubiša Ćosić.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Ovca 20.03.2021. 14:13
    Na svaku potrošenu marku jedna petina ide državi...a onda neko na poziciji sam sebi od te mukom zarađene i zakonski otete petine lagano sebi uzima astrononske iznose u džep dok mi hodamo po blatnjavim ulicama i liječimo djecu od poruka.
  • Generic placeholder image
    Dokle više 20.03.2021. 13:37
    Jedna takva kamera u najskupljoj varijanti sa jednim kompletnim računarom ne košta više od 2000KM
    Narode ovco jedna.
Povezane vijesti
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Dvije bebe ispale iz kolica, prevezene u Urgentni centar Dvije bebe ispale iz kolica, prevezene u Urgentni centar
Opština Trnovo kupila dva nova aparata za laboratoriju Doma zdravlja “Trnovo” Opština Trnovo kupila dva nova aparata za laboratoriju Doma zdravlja “Trnovo”
Najčitanije
  • Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
    10h 1m
    0
  • Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka
    9h 35m
    0
  • Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
    8h 41m
    3
  • Morbilima zaraženo 309 lica, u Istočnom Sarajevu 33 lica
    2h 3m
    0
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    11h 2m
    0