Потписан анекс Споразума о кориштењу података из књиге умрлих

02.10.2020. 13:58
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић и вршилац дужности директора Фонда здравственог осигурања /ФЗО/ Српске Дејан Кустурић потписали су данас у Бањалуци анекс Споразума о кориштењу података из Централне базе другог примјерка матичних књига који су евидентирани у матичној књизи умрлих.

Јујићева је истакла да ће ФЗО бити благовремено обавијештен о смрти корисника здравственог права, чиме ће бити спријечене злоупотребе.

- Подаци ће ФЗО бити достављани правовремено, односно два пута мјесечно. Фонд неће имати директан приступ бази података, што значи да безбједност неће бити доведена у питање - изјавила је новинарима Јујићева након потписивања Споразума.

Кустурић је нагласио да је потписивањем Споразума унапређена сарадња Министарства управе и локалне самоуправе и ФЗО.

- Увјерили смо се током вишегодишње сарадње да овакан начин рада даје резултат и успјешно функционише у пракси. Уступање података из матичне књиге умрлих биће продужено у наредне двије године- рекао је Кустурић.

Коментари 0
Повезане вијести
Постигнут договор са Бахаром, ево колико је Звезда уштедјела Постигнут договор са Бахаром, ево колико је Звезда уштедјела
Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра
Споразум о сарадњи отвара архиве за истраживаче са Универзитета у Источном Сарајеву Споразум о сарадњи отвара архиве за истраживаче са Универзитета у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    17h 38m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    16h 33m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    11h 21m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    12h 27m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    20h 55m
    0