Potpisan aneks Sporazuma o korištenju podataka iz knjige umrlih

02.10.2020. 13:58
0
IZVOR: nezavisne.com

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić i vršilac dužnosti direktora Fonda zdravstvenog osiguranja /FZO/ Srpske Dejan Kusturić potpisali su danas u Banjaluci aneks Sporazuma o korištenju podataka iz Centralne baze drugog primjerka matičnih knjiga koji su evidentirani u matičnoj knjizi umrlih.

Jujićeva je istakla da će FZO biti blagovremeno obaviješten o smrti korisnika zdravstvenog prava, čime će biti spriječene zloupotrebe.

- Podaci će FZO biti dostavljani pravovremeno, odnosno dva puta mjesečno. Fond neće imati direktan pristup bazi podataka, što znači da bezbjednost neće biti dovedena u pitanje - izjavila je novinarima Jujićeva nakon potpisivanja Sporazuma.

Kusturić je naglasio da je potpisivanjem Sporazuma unapređena saradnja Ministarstva uprave i lokalne samouprave i FZO.

- Uvjerili smo se tokom višegodišnje saradnje da ovakan način rada daje rezultat i uspješno funkcioniše u praksi. Ustupanje podataka iz matične knjige umrlih biće produženo u naredne dvije godine- rekao je Kusturić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Postignut dogovor sa Baharom, evo koliko je Zvezda uštedjela Postignut dogovor sa Baharom, evo koliko je Zvezda uštedjela
Turci se povlače iz pregovora o ujedinjenju Kipra Turci se povlače iz pregovora o ujedinjenju Kipra
Sporazum o saradnji otvara arhive za istraživače sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu Sporazum o saradnji otvara arhive za istraživače sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 1m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    21h 34m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 0m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    20h 13m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    10h 42m
    3