Потписан споразум са Аустријом о набавци "Фајзер" вакцина

16.04.2021. 19:32
0
ИЗВОР: glassrpske.com

 Министар цивилних послова у Савјету министра Анкица Гудељевић потписала је данас споразум са Аустријом о набавци 200.000 доза вакцина против вируса корона "фајзер-бионтек", које ће бити плаћене средствима из ИПА фондова.

Споразум је потписан након сагласности Предсједништва БиХ, а у преговорима је учествовало и Министарство иностраних послова у Савјету министара.

Из Министарства цивилних послова наводе да ће преузети и друге неопходне активности како се на ову испоруку не би дуго чекало.

Министарство цивилних послова дало је данас УНИЦЕФ-у, као посреднику БиХ за набавку вакцина, овлаштење да у име земље упути захтјев за плаћање 1.272.063 америчких долара Глобалном савезу за вакцине и имунизацију, како би се испунио захтјев за гаранцијом.

- Такав захтјев за плаћање биће послат и Глобалном савезу за вакцине и имунизацију с потписаном копијом писма о прихватању- наводи се у саопштењу и додаје да је овим чином настављен рад на набавци вакцина за становнике БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
У Аустрији се срушио мали авион који је летио из Загреба, има мртвих У Аустрији се срушио мали авион који је летио из Загреба, има мртвих
Седморо ухапшено због производње и трговине марихуаном Седморо ухапшено због производње и трговине марихуаном
Невријеме у Аустрији и Италији: Затворени путеви, обустављен жељезнички саобраћај Невријеме у Аустрији и Италији: Затворени путеви, обустављен жељезнички саобраћај
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    13h 55m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 9m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    9h 59m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 14m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    7h 57m
    0