Потписан споразум са Аустријом о набавци "Фајзер" вакцина

16.04.2021. 19:32
0
ИЗВОР: glassrpske.com

 Министар цивилних послова у Савјету министра Анкица Гудељевић потписала је данас споразум са Аустријом о набавци 200.000 доза вакцина против вируса корона "фајзер-бионтек", које ће бити плаћене средствима из ИПА фондова.

Споразум је потписан након сагласности Предсједништва БиХ, а у преговорима је учествовало и Министарство иностраних послова у Савјету министара.

Из Министарства цивилних послова наводе да ће преузети и друге неопходне активности како се на ову испоруку не би дуго чекало.

Министарство цивилних послова дало је данас УНИЦЕФ-у, као посреднику БиХ за набавку вакцина, овлаштење да у име земље упути захтјев за плаћање 1.272.063 америчких долара Глобалном савезу за вакцине и имунизацију, како би се испунио захтјев за гаранцијом.

- Такав захтјев за плаћање биће послат и Глобалном савезу за вакцине и имунизацију с потписаном копијом писма о прихватању- наводи се у саопштењу и додаје да је овим чином настављен рад на набавци вакцина за становнике БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
У Аустрији се срушио мали авион који је летио из Загреба, има мртвих У Аустрији се срушио мали авион који је летио из Загреба, има мртвих
Седморо ухапшено због производње и трговине марихуаном Седморо ухапшено због производње и трговине марихуаном
Невријеме у Аустрији и Италији: Затворени путеви, обустављен жељезнички саобраћај Невријеме у Аустрији и Италији: Затворени путеви, обустављен жељезнички саобраћај
Најчитаније
 • Тестамент Максе Деспића
  12h 0m
  0
 • Отац убио сина, па извршио самоубиство
  10h 34m
  0
 • Дјечак Драгољуб Јеличић, јунак битке за Београд
  12h 3m
  0
 • У БиХ ухапшено 36 лица
  10h 17m
  0
 • Доктор Бабић пребачен на лијечење у Мостар
  8h 51m
  0