Potpisan sporazum sa Austrijom o nabavci "Fajzer" vakcina

16.04.2021. 19:32
0
IZVOR: glassrpske.com

 Ministar civilnih poslova u Savjetu ministra Ankica Gudeljević potpisala je danas sporazum sa Austrijom o nabavci 200.000 doza vakcina protiv virusa korona "fajzer-biontek", koje će biti plaćene sredstvima iz IPA fondova.

Sporazum je potpisan nakon saglasnosti Predsjedništva BiH, a u pregovorima je učestvovalo i Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara.

Iz Ministarstva civilnih poslova navode da će preuzeti i druge neophodne aktivnosti kako se na ovu isporuku ne bi dugo čekalo.

Ministarstvo civilnih poslova dalo je danas UNICEF-u, kao posredniku BiH za nabavku vakcina, ovlaštenje da u ime zemlje uputi zahtjev za plaćanje 1.272.063 američkih dolara Globalnom savezu za vakcine i imunizaciju, kako bi se ispunio zahtjev za garancijom.

- Takav zahtjev za plaćanje biće poslat i Globalnom savezu za vakcine i imunizaciju s potpisanom kopijom pisma o prihvatanju- navodi se u saopštenju i dodaje da je ovim činom nastavljen rad na nabavci vakcina za stanovnike BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Austriji se srušio mali avion koji je letio iz Zagreba, ima mrtvih U Austriji se srušio mali avion koji je letio iz Zagreba, ima mrtvih
Sedmoro uhapšeno zbog proizvodnje i trgovine marihuanom Sedmoro uhapšeno zbog proizvodnje i trgovine marihuanom
Nevrijeme u Austriji i Italiji: Zatvoreni putevi, obustavljen željeznički saobraćaj Nevrijeme u Austriji i Italiji: Zatvoreni putevi, obustavljen željeznički saobraćaj
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    17h 10m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    16h 5m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    10h 53m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    11h 59m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    20h 27m
    0