Потписивање меморандума о сарадњи „Форум театра“ са основним школама „Свети Сава“ и „Петар Петровић Његош“

13.07.2022. 14:13
0
ИЗВОР: srna.rs

У Источном Сарајеву ће у петак, 15. јула, бити потписан меморандум о разумијевању и сарадњи између "Форум театра" и основних школа "Свети Сава" и "Петар Петровић Његош" из Источног Сарајева, у склопу пројекта "Регионални програм локалне демократије на западном Балкану" који проводи Развојни програм УН /УНДП/.

У име "Форум театра" меморандум ће потписати координатор пројекта Александра Митрић Штифанић и директори Основне школе "Свети Сава" Жељка Топалић и "Петар Петровић Његош" Драган Јововић.

Циљ пројекта је изградити вјештине које су потребне младима за развијање здравих односа утемељених на родној равноправности, саопштено је из "Форум театра".

Приликом реализације едукативних активности пројекта примјењиваће се Програм е-иновативни приступ у превенцији родно заснованог насиља и промоцији здравих животних стилова код младића и дјевојака, кроз вршњачку едукацију, намијењен дјеци основношколског узраста.

Меморандум је креиран са циљем да се успостави међусобна сарадња и оствари ефикаснија имплементација пројекта кроз успостављање сигурнијег и здравијег школског и породичног окружења за младе људе.

Циљ је промовисање здравих животних стилова основаца, допринос превенцији и смањењу насилних облика понашања и родно заснованог насиља међу ученицима и промовисању програма и мјера који су у складу са принципима родне равноправности.

Пројекат "Регионални програм локалне демократије на западном Балкану" финансира ЕУ, а суфинансира град Источно Сарајево.

Потписивање меморандума биће одржано у просторијама Административног центра града Источно Сарајево у петак, 15. јула, у 11.00 часова, док су изјаве новинарима предвиђене у 11.30 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Василије Шука најбољи на Трећој смотри младих математичара „Прва искра“ (ФОТО) Василије Шука најбољи на Трећој смотри младих математичара „Прва искра“ (ФОТО)
Ученици ОШ „Свети Сава“ обиљежили 170 година од рођења Михајла Пупина Ученици ОШ „Свети Сава“ обиљежили 170 година од рођења Михајла Пупина
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    8h 18m
    2
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    8h 50m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    8h 59m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    12h 6m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    4h 1m
    0