Potpisivanje memoranduma o saradnji „Forum teatra“ sa osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Petar Petrović Njegoš“

13.07.2022. 14:13
0
IZVOR: srna.rs

U Istočnom Sarajevu će u petak, 15. jula, biti potpisan memorandum o razumijevanju i saradnji između "Forum teatra" i osnovnih škola "Sveti Sava" i "Petar Petrović Njegoš" iz Istočnog Sarajeva, u sklopu projekta "Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu" koji provodi Razvojni program UN /UNDP/.

U ime "Forum teatra" memorandum će potpisati koordinator projekta Aleksandra Mitrić Štifanić i direktori Osnovne škole "Sveti Sava" Željka Topalić i "Petar Petrović Njegoš" Dragan Jovović.

Cilj projekta je izgraditi vještine koje su potrebne mladima za razvijanje zdravih odnosa utemeljenih na rodnoj ravnopravnosti, saopšteno je iz "Forum teatra".

Prilikom realizacije edukativnih aktivnosti projekta primjenjivaće se Program e-inovativni pristup u prevenciji rodno zasnovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova kod mladića i djevojaka, kroz vršnjačku edukaciju, namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Memorandum je kreiran sa ciljem da se uspostavi međusobna saradnja i ostvari efikasnija implementacija projekta kroz uspostavljanje sigurnijeg i zdravijeg školskog i porodičnog okruženja za mlade ljude.

Cilj je promovisanje zdravih životnih stilova osnovaca, doprinos prevenciji i smanjenju nasilnih oblika ponašanja i rodno zasnovanog nasilja među učenicima i promovisanju programa i mjera koji su u skladu sa principima rodne ravnopravnosti.

Projekat "Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu" finansira EU, a sufinansira grad Istočno Sarajevo.

Potpisivanje memoranduma biće održano u prostorijama Administrativnog centra grada Istočno Sarajevo u petak, 15. jula, u 11.00 časova, dok su izjave novinarima predviđene u 11.30 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kristina Kovač učenik generacije OŠ “Petar Petrović Njegoš” Kristina Kovač učenik generacije OŠ “Petar Petrović Njegoš”
Vasilije Šuka najbolji na Trećoj smotri mladih matematičara „Prva iskra“ (FOTO) Vasilije Šuka najbolji na Trećoj smotri mladih matematičara „Prva iskra“ (FOTO)
Učenici OŠ „Sveti Sava“ obilježili 170 godina od rođenja Mihajla Pupina Učenici OŠ „Sveti Sava“ obilježili 170 godina od rođenja Mihajla Pupina
Najčitanije
  • Od pucnja u Sarajevu do Pančeva - Kako žive potomci braće Gavrila Principa (VIDEO)
    12h 5m
    20
  • Govor vladike Nikolaja na Vidovdan 1916. godine
    6h 44m
    1
  • Zmija otrovnica ujela četvorogodišnje dijete!
    23h 23m
    0
  • Promovisan 41 diplomirani inženjer i četiri mastera elektrotehnike (FOTO)
    6h 54m
    0
  • U izgorjeloj kući u Sarajevu pronađena tri tijela
    12h 13m
    0