Потрага за дјечаком не посустаје

15.10.2022. 13:01
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Потрага за несталим двоипогодишњим дјечаком у кањону ријеке Таре ушла је у осми дан.

Подсјетимо, у трагедији, која се догодила прошлог петка, настрадала је мајка Јелена Вуковић (27) и дјевојчица (6), док је старији дјечак (4) спасен.

До несреће је дошло када је аутомобил, којим је управљала настрадала жена, слетио са пута Мојковац-Ђурђевића Тара-Жабљак.

Дјевојчица је пронађена неколико километара даље, док је дјечак извучен из слупаног аутомобила и хоспитализован, и његово стање је стабилно.

За најмлађим дјететом се и даље трага, а предсједник Удружења рафтера скипер Вељко Остојић апеловао је да они који ваде пијесак из Таре обуставе радове.

– Ријека се јуче током дана избистрила, док је јуче ујутро била мутна. Ипак, апелујем још једном на оне који ваде пијесак из Таре да обуставе радове. Нипошто да се не ради ни у притокама Таре, ни у Тари. Молим да не раде ништа на ауто-путу јер јављају фино вријеме. Водостај је у опадању, у доњем дијелу Таре од дана несреће па до сад опала је Тара један метар – навео је Остојић.

Он је нагласио да су претходни дан чамцима прешли око 30 километара.

У потрагу су укључени професионални рониоци из Бијеле, Војска Црне Горе, момци који роне на дах, скипери са Таре, из Мојковца, Колашина, Пљеваља и са Жабљака и Шћепан Поља, жабљачка и пљеваљска полиција, анитерористичка јединица, радници НП “Дурмитор”, жабљачки, пљеваљски, мојковачки, колашински и никшићки ватрогасци, власници хотела, продавница, ресторана, грађевинских фирми, родбина и грађани који су обилазили приобални дио Таре.

Како претрага од претходних дана није дала резултате постављене су мреже у Радован Луци.

Коментари 0
Повезане вијести
Јокић добио громогласне овације док је пловио Таром (ВИДЕО) Јокић добио громогласне овације док је пловио Таром (ВИДЕО)
Никола Јокић ужива у чарима рафтинга у Српској (ФОТО) Никола Јокић ужива у чарима рафтинга у Српској (ФОТО)
Сутра сахрана дјевојчице и дјечака страдалих у несрећи у кањону Таре Сутра сахрана дјевојчице и дјечака страдалих у несрећи у кањону Таре
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 35m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 30m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 18m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 24m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 52m
    0