Потресно писмо сина настрадалог брачног пара Хршум

04.05.2022. 13:59
10
ИЗВОР: katera.news

Данило Хршум, син настадалог брачног пара Хршум, у потресно и емотивно писмо уткао је  емоције, надања, жеље, недосањане снове и сву тежину одрастања без оба родитеља, која се обрушила на његова и братовљева нејака леђа.

Писмо преносимо у цјелости.

 " Ја, Данило Хршум, један од синова покојних Дарија Хршума и Данијеле Хршум Драговић, чији су животи угашени 11. 8. 2020. године у Палама од стране Амира Кујовића из Сарајева, у своје име, а у присуству свога брата Илије, који сједи крај мене док куцам ове редове, јер је „мали“ и није пунољетан, по први пут након свог пунољетства, обраћам се Вама који тражите ПРАВДУ за нас који смо остали САМИ!

Тог 11. 8. 2020. наша дјетињства су прекинута, у наши животима је нестало игре, смијеха, онога што нам је највише недостаје у животу, НЕСТАЛО ЈЕ РОДИТЕЉСКЕ ЉУБАВИ И ПАЖЊЕ!

Тада смо морали да одрастемо „преко ноћи“ што стари људи обично кажу.

Нестали су наши снови, љетовања на мору са нашим родитељима, зимовања на планинама, доласци на родитељске састанке, буђење мајке да идемо у школу, очева брига да се не прехладимо када нас је враћао знојаве са тренинга...НЕСТАЛИ СУ НАШИ РОДИТЕЉИ, ЗАУВИЈЕК!

Док смо кући послије сахране сједили и док нам је долазила родбина да нам изјави саучешће, у боли, питали смо их зашто се ово догодило, коме и зашто су криви наши родитељи, ко је тај неко ко нам их је одузео за читав живот и добили смо одговор да је то Амир Кујовић из Сарајева.

У данима након тог сазнања, с обзиром на то да и сами имамо друштвене мреже, свакодневно смо гледали објаве тог Амира Кујовића за кога смо мислили да од срамоте и гриже савјести неће изаћи на “бијел дан“, али смо се очигледно преварили. Амир Кујовић свакодневно је објављивао на друштвеним мрежама како је „најјачи“ показујући мишиће уз текст „Нек приче круже“ (10. 2. 2022), „Још једна у низу успјешног пословања“ (31. 12. 2021.)

Какво успјешно пословање? Добар је посао обавио тог кобног дана наших живота, 11. 8. 2020. године!!!

Свако рочиште на суду смо кући ишчекивали наше деде да дођу и да нам кажу да је Амир Кујовић осуђен, да лежи у затвору и да ће тамо остати пуно година.

Ишчекивали смо да ће нам дједови рећи да су видјели Амира Кујовића како плаче, како му је жао што нам их је узео.

До данас још нисмо дочекали ништа од тога... Амир Кујовић се не каје, Амир Кујовић излази по клубовима, објављује слике „из провода“, на његовом осмијеху се види да се уопште не каје за оно што је учинио нашим родитељима.

Доста ових фотографија је настало када је Амир Кујовић био „позитиван“ на корону и није дошао на рочиште у суду, као и у времену када је требао бити у обавезној изолацији...АЛИ НИЈЕ!!??

Дописивале су се наше деде са судом, тужилаштвом, полицијом у његовом кантону, али Амир Кујовић није одговарао за своје „игре“ које је наставио и након онога што је учинио нама, мени и моме брату Илији, одузевши нам оно најважније, наше родитеље.

Чули смо од деда и да је у судници тај Амир Кујовић напао свједока вјештака саобраћајне струке, рекавши му „Немаш ти појма“.

Нама је у школи било познато када се направи неки дисциплински прекршај, да та дјеца немају право гласа у разреду, али Амир Кујовић је убио наше родитеље, а и даље има „ријеч“ гдје је не би требао имати.

Има ли Амир Кујовић „душу“, има ли савјест?

Како би Вас увјерили „колико је јак“ и колико је „успјешан“, уз ово писмо Вам шаљем и његове објаве са друштвених мрежа.

Нас су наши родитељи, који су били поштени службеници у провођењу закона ове државе, учили да је правда достижна и да треба вјеровти институцијама. Молимо Вас да ова пресуда, коју чекамо, докаже да су наши добри родитељи били у праву, како би се ја и мој брат тим ријечима могли водити кроз живот.

П.С. Само Вас молим да, уколико можете, питате Амира Кујовића да ли се можда фотографисао мобилним телефоном са дјевојкама на повратку из провода када је убио наше родитеље, те уколико јесте, замолите га да не користи мобилни телефон за вријеме управљања возилом као што га опет користи фотографишући се 31. 12. 2021. године. "

У Палама, 27. 4. 2022.                         Хршум Данило

Коментари 10
  • Generic placeholder image
    Pravda 06.05.2022. 22:23
    U ovoj drzavi već odavno nema ni pravde ni morala.Sve može da se kupi ,a definitivno najviše korupcije i nemorala ima u sudskim organima.Sve institucije su zakazale.Policija zatvara oči pred bahatom,nevaspitanom omladinom,najčešće maloljetnom,a još i ako su nečija djeca onda su bukvalno slijepi.Da ih ne bi savjest grizla zatvaraju oči i na bahatost onih manje nečijih,ali jednako nevaspitanih i najčešće drogiranih.Centri za socijalni rad se ne bave ni takvim maloljetnicima,a o roditeljima da i ne govorim.Škole nemaju podršku pa čak ni svojih nadređenih jer zaboga "djeca imaju prava".Roditelji????Izgubljeni negdje između salona za ljepotu i kladionica,priprostih klubova i jeftinih diskoteka u pokušaju da uhvate signal za internet i povrate divljenje online prijatelja koristeći filtere.Sistemska podrška bahatosti,nemoralu i primitivizmu,a sve u cilju da se potpuno unište osnovne ljudske vrijednosti.
  • Generic placeholder image
    Postrno govoreci 05.05.2022. 14:51
    Zasto se brani da narod protestuje?
    Da li je moguce da i preko ovakvih strasnih stvari narod prelazi?
    Sta treba da se ucini da bi se narod digao na noge?
  • Generic placeholder image
    Анонимно 05.05.2022. 08:31
    Jedino resenje za te ljide i sud je uzeti stvar u svoje ruke .
  • Generic placeholder image
    Pravednik 04.05.2022. 21:12
    Kod siptara postujem jednu stavr a to je BESA, kada budemo tako poceli raditi, vlast, sudije i takvi kao kujovica biti ce sve manje, a uzeti u obzir i sudine i advokate koji se maksimalno bore za pare, ubice, kriminalce i vlas, Samo BESA
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 04.05.2022. 20:03
    Predsjedavajuca je sudija Zinaida Husic.....
  • Generic placeholder image
    Pale 04.05.2022. 18:18
    Izgleda da je jedini način protest
  • Generic placeholder image
    Sokolac 04.05.2022. 18:11
    Kad narod shvati koliko je jak i da može svakim svojim izlaskom na ulicu, izlaskom na izbore, demokratskim načinima,da kazni vlast, pravosuđe, institucije, pojedince, ovakve stvari se neće dešavati ili će biti svedene na minimum. Dok se svi sklanjamo u stranu, puštajući da nam narkomani sjede za volanom, da nam kabadahije određuju kako ćemo raditi, da se ponašaju kao da je njihovo sve, imaćemo nažalost sve više ovakvih događaja. Zapamtite samo da se sa vaših plata skidaju porezi za platu vlasti, sudstva, policije..,pa razmislite da li bi vas neko platio da ne radite svoj posao? Ovim momčićima, želim, hrabrosti da izguraju u svom životu, da se ne predaju! A ovog "nesoja" će već stići prije ili kasnije u životu!
  • Generic placeholder image
    Kolega 04.05.2022. 16:46
    Pravda je spora ali sticice ga Bozija volja u to ne sumnjam, pamtim Darija I uvijek ce ostati u mom sjecanju kao jedna velicina u MUP RS. Sinovima porucujem da sami gaze kroz zivot velikim koracima I da zive onako kako su ih roditelji naucili jer ce kroz vasu dobrotu ljudi pamtiti vase roditelje.
  • Generic placeholder image
    Saradnik, Pale 04.05.2022. 15:22
    Oledalo sistema tzv države
  • Generic placeholder image
    Pale 04.05.2022. 14:37
    Tuga velika... Odrastao sam bez oca, kojeg su na zalost isto tako drugi uzeli...
    Ukoliko ovo dno od covjeka ne dobije maksimalnu kaznu, svi iz Suda i Tuzilastva treba da podnesu ostavke na funkcije.
Повезане вијести
Писмо Гутерешу – прекинути са кршењем људских права Радована Караџића Писмо Гутерешу – прекинути са кршењем људских права Радована Караџића
Бабаљ поручио борцима: Будите дио наше велике народне побједе Бабаљ поручио борцима: Будите дио наше велике народне побједе
У сриједу наставак главног претреса против Амира Кујовића У сриједу наставак главног претреса против Амира Кујовића
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    18h 20m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    19h 25m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    13h 8m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    14h 14m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    22h 42m
    0