Пoтврђена оптужница за сексуално искориштавање дјетета

24.07.2023. 11:24
0
ИЗВОР: srna.rs

Основни суд у Бијељини потврдио је оптужницу против Остоје Блесића из Градишке због кориштења рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење сексуалног злостављања или искориштавања дјетета, објавило је бијељинско Окружно јавно тужилаштво.

У потврђеној оптужници се наводи да је Блесић договорио састанак са дјететом ради вршења обљубе или с њом изједначене полне радње или других облика сексуалног искориштавања и појавио се на договореном мјесту ради састанка, као и да је неовлаштено набавио и држао муницију.

Блесић је од маја 2022. до 27. јуна ове године контактирао профиле који су креирали прикривени истражиоци са легендама сличним профилима оштећене дјеце са подручја града Бијељине, те ступао у контакт са дјететом за које је вјеровао да има 13 година и комуницирао на сексуално експлицитан начин.

Користећи профиле на друштвеној мрежи "Фејсбук", преко апликације "Месинџер" и "Вајбер", он је слао експлицитне порнографске фотографије свог полног органа и договарао састанак са истражиоцем, мислећи да је ријеч о дијетету.

Блесић је имао намјеру да дијете обљуби, иако му је јасно и недвосмислено развијена свијест да се дописује са дјететом од 13 година, наводе из Тужилаштва.

Након што је дошао на договорено мјесто ради састанка, на паркинг у Улицу Стефана Дечанског, путем интернета посјећивао је странице са фотографијама дјечије порнографије, прибављао их за себе или другог, те дијелио такве садржаје.

Блесићу је стављена на терет и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја јер је у кући у којој је настањен неовлаштено држао муницију, а ријеч је о војној муницији калибра 7,62 милиметара - 90 метака и 14 метака пиштољског калибра девет милиметара.

Коментари 0
Повезане вијести
Потврђена оптужница против мушкарца који је ударио супругу Потврђена оптужница против мушкарца који је ударио супругу
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Потврђена оптужница против мушкарца због насиља у породици Потврђена оптужница против мушкарца због насиља у породици
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    23h 57m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    5h 25m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    18h 35m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    19h 7m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    17h 26m
    0